Nebunie totală la Casa Albă. Donald Trump, păzit de COVID-19 ca de teroriști. Motivul este controversat

Publicat: 27/06/2020 | 19:53

Președintele SUA, Donald Trump, este monitorizat în permanență de către medici după ce, pentru că, potrivit ultimei liste de comorbități care în combinație cu noul coronavirus, poate duce la moarte.

Liderul american suferă de obezitate și se încadrează în categoria persoanelor vulnerabile. În ultimele 24 de ore, în SUA s-au înregistrat 40.000 de cazuri, fiind cel mai mare bilanț raportat de la începutul pandemiei. Medicii sunt mai mult decât precauți, mai ales că în această săptămână Trump a intrat în contact cu o persoană infectată.

Donald Trump, pe lista cu categoriile expuse riscului de moarte

Președintele american, care a împlinit 74 de ani pe 14 iunie, este considerat obez, potrivit rezultatelor ultimei sale examinări fizice, care a arătat că liderul de la Casa Albă are o greutate de 110 kilograme și o înălțime de 1,9 m, precizează CNN, citat de Gândul.ro.

Mai mult, cele mai recente rezultate ale controlului său medical au arătat că președintele american are nivelul colesterolului mai mic decât la începutul mandatului.

Mai nou, fiecare loc în care intră Trump este inspectat de către echipe medicale pentru potențiale zone de contagiune. Fiecare loc în care intră Trump este inspectat de către echipe medicale pentru potențiale zone de contagiune.

Băile destinate președintelui sunt spălate și igienizate înainte de sosirea sa. Personalul păstrează o evidență clară a celor care intră în contact cu șeful statului, pentru a se asigura că vor fi testați pentru coronavirus, mai scrie sursa citată.

Trei persoane de la Casa Albă, depistate pozitiv

Săptămâna aceasta, virusul a lovit din nou membrii personalului președintelui, de această dată în echipa de ajutoare de campanie și personalul serviciilor secrete din SUA care lucrau la mitingul de campanie al lui Trump din Tulsa.

Potrivit a două surse, citate de CNN, persoana este un oficial economic superior, care a fost în Grădina Trandafirilor cu Trump în timpul unui eveniment din această lună. Din cauza problemelor de confidențialitate, CNN nu nominalizează persoana.

Evita boala cu orice preț

Personalul său a explicat că acești pași sunt necesari pentru a permite președintelui să-și continue activitatea pe fondul pandemiei. Surse din echipa lui Trump susțin că multe dintre măsuri au fost introduse chiar la insistențele republicanului, acesta susținând că trebuie să evite boala „cu orice preț”.