Ne putem infecta cu coronavirus atunci când facem cumpărături? Ce spun specialiștii

Publicat: 10/04/2020 | 18:23

Ne putem infecta cu coronavirus atunci când facem cumpărături? Specialiștii au făcut cercetări și au dezvăluit dacă putem lua virusul ucigaș sau nu atunci când mergem la shopping.

Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, spune că noul coronavirus nu se transmite chiar atât de uşor. Împreună cu echipa sa, acesta a efectuat mai multe investigații și a recunoscut că virusul nu a putut fi găsit nici pe clanțele ușilor, nici pe animale, așa cum se specula.

Potrivit specialistului, nu trebuie să ne facem griji atunci când mergem la cumpărături. (CITEȘTE ȘI: MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, NELU TĂTARU, DECLARAȚII CUTREMURĂTOARE DESPRE EPIDEMIA DE CORONAVIRUS: “URMEAZĂ 2 SĂPTĂMÂNI GRELE”)

„Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeţi la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria”, a declarat Hendrik Streeck.

Profesorul spune că nu a găsit viruşi „vii” pe suprafeţe: „Când am luat probe de pe mânerele de la uşă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator”.