Nașul multimilionar al copiilor lui Cătălin Măruță învinge ANAF-ul. Ce au hotărât magistrații în privința „dușmanului” lui Gigi Becali

Publicat: 11/12/2020 | 00:09

Multimilionarul care i-a suflat mai multe titluri, în Liga I, lui Gigi Becali bifează o victorie importantă în lupta cu autoritățile, după ce a fost acuzat de ANAF că ar fi ”fentat” bugetul de stat. CANCAN.RO vă prezintă detalii de ultimă oră din procesul nașului copiilor lui Cătălin Măruță.

Nașul de botez al copiilor lui Cătălin Măruță, multi-milionarul ”fantomatic” Arpad Paszkany, poartă de ceva timp un adevărat război cu Ministerul Finanțelor, după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) i-a luat la control averea personală. ”Dușmanul” lui Gigi Becali este suspectat de Fisc că a efectuat tranzacții dubioase și că s-ar fi sustras de la plata unor taxe.

În urma unui control efectuat la nașul fiului lui Măruță, reprezentanții ANAF au constatat că omul de afaceri care a patronat formația din Gruia ar fi obținut și utilizat venituri care nu au fost impozitate. Iar sursa veniturilor nu a putut fi identificată.

Ce susține ANAF

Reprezentanții ANAF îl prezintă pe omul de afaceri din Cluj drept un  ”contribuabil la bugetul de stat” care, premeditat, și-ar fi declarat venituri mult mai mici, tocmai pentru a nu plăti impozitul conform prevederilor legii. (VEZI ȘI: IMAGINI UNICE CU FINANȚATORUL-FANTOMĂ DIN FOTBALUL ROMÂNESC. EL ESTE MULTIMILIONARUL CARE L-A ÎNGENUNCHEAT PE GIGI BECALI!)

”Arpad Paszkany a utilizat (…) dintr-o sursă neidentificată, fonduri mai mari decât cele provenite din surse impozabile declarate sau din surse neimpozabile identificate, cu consecințe asupra obligațiilor datorate bugetului de stat, fiind stabilită suplimentar de plată suma de 1.124.564 lei reprezentând impozit pe venit, la care s-au adăugat accesorii aferente în sumă de 806.647 lei.

Organele de verificare fiscală au constatat că Arpad Paszkany nu a probat cu acte doveditoare tranzacția financiară de creditare în baza căreia a devenit titular al unei creante în sumă de 1.200.000 euro deținută față de Vianova Holdings Ltd și al unei creanțe de 1.850.000 euro deținută față de Legrand Investments INC, astfel nefiind justificată legalitatea includerii în circuitul de compensare a creanței încasate de la  1907 Cluj SA.(…)

Totodată, s-a constatat că (n.red. – Arpad  Paszkany) nu a probat cu acte doveditoare efectuarea plăților în sumă de 2.200.000 euro către Mentor Development LLC SUA în calitate de creditor, astfel încât această societate să dispună de resurse pentru a acorda o facilitate de credit în sumă de 2.000.000 euro către Paz Management Group SRL, prin urmare nu poate fi probat dreptul legal de recuperare a creanțelor invocate împotriva Mentor Development LLC SUA. În determinarea situației fiscale la nivelul perioadei verificate, suma de 1.513.544 lei, respectiv suma de 535.592 lei încasată de P A Z de la Paz Management Group SRL reprezintă un venit suplimentar din surse neidentificate”, precizează ANAF, într-un document obținut de D.A.S.

Arpad Paszkany a fost acuzat de ANAF că ar fi ”fentat” bugetul de stat – Inquam Photos/Dan Porcutan

Război de durată

Războiul cu autoritățile s-a dovedit unul de lungă durată. Și asta pentru că multimilionarul care a patronat formația din Cluj nu a depus armele ușor și a luptat pe toate fronturile pentru a-și demonstra nevinovăția.

A urmat un întreg ”lanț” al contestațiilor depuse de omul de afaceri, urmate de întâmpinări ale ANAF. Arpad Paszkany a mers și mai departe, formulând, la sfârșitul anului 2019, o cerere de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene. În luna februarie 2020, ANAF a solicitat respingerea respectivei cereri de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene, considerând-o ”neîntemeiată”.

Ce au constatat magistrații

La un moment dat, instanța de judecată a constatat că nici ANAF nu a făcut dovada tuturor acuzațiilor aduse omului de afaceri, fiind menționate doar ”existența indiciilor săvârșirii unei infracțiuni” și ”pretinse aspecte de nelegalitate formală”. (NU RATA: PRIMELE IMAGINI CU BURTICA DE GRAVIDĂ A UNEI PREZENTATOARE TV DE LA NOI)

”Instanța constată că (…), deși se poate reține că organul fiscal a învederat «existența indiciilor săvârșirii unei infracțiuni», acesta nu a argumentat faptul că eventuala constatare a săvârșirii vreunor infracțiuni de către reclamant «ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra soluției ce urmează să fie dată în procedură administrativă», câtă vreme în procedura administrativă nu au fost invocate de către parte decât pretinse aspecte de nelegalitate formală, fără a fi formulate apărări de fond, care să implice analiza indiciilor săvârșirii unei infracțiuni în legătură cu mijloacele de probă privind stabilirea bazei de impozitare”, se arată în motivarea instanței.

Într-o primă etapă, instanța de judecată pe masa căreia s-a aflat dosarul lui Arpad Paskany l-a declarat câștigător, dar cei de la Fisc nu s-au lăsat înduplecați și au contestat decizia judecătorilor.

Arpad Paszkany a bifat o vitorie importantă în lupta cu ANAF-ul

Victorie importantă

Potrivit unor surse D.A.S. din mediul judiciar, multimilionarul din Cluj a bifat, recent, o victorie importantă. Și asta pentru că magistrații de la Curtea de Apel din Cluj, acolo unde s-a judecat recursul înaintat de ANAF, au decis să anuleze cererea depusă de reprezentanții fiscului.(VEZI ȘI: INCREDIBILA TRANSFORMAREA A NASULUI LUI CATALIN MARUTA)

Decizia instanței

”Tip soluție: Anulează cererea de recurs. Soluția pe scurt: Constată nulitatea recursului declarat de ANAF împotriva sentinței civile nr. 718 din data de 02.06.2020 pronunţată în dosarul nr. 2236/117/2019 al Tribunalului Cluj pe care o menţine în întregime. Decizia este definitivă. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor.

Arpad Paszkany, ”vizitat” de DIICOT

În urmă cu aproximativ patru ani, procurorii DIICOT au efectuat 20 de percheziţii în locaţii din Bucureşti şi Cluj-Napoca, între care la clubul de fotbal CFR CLUJ 1907 şi la oamenii de afaceri Arpad Paszkany, naşul de botez al copiilor lui Cătălin Măruţă,  şi Iuliu Mureşan.

Procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Cluj se sesizaseră din oficiu în acest caz şi au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.