Muncitorii români plecați la cules sparanghel în Germania, amenințați după ce au dezvăluit coșmarul pe care îl trăiesc

Publicat: 21/04/2020 | 17:48

Muncitorii români plecați la cules sparanghel în Germania au fost amenințați după ce au dezvăluit coșmarul pe care îl trăiesc. Guvernul caută acum soluții pentru a rezolva situația în care se află aceștia.

Guvernul caută soluţii pentru muncitorii români plecaţi în Germania care fie au rămas pe drumuri, fie sunt obligaţi să lucreze peste 100 de ore pe săptămână. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a solicitat un dialog cu Ministrul Afacerilor Externe pentru a discuta despre situația muncitorilor.

”Situația lor este complicată pentru că autoritățile nu au făcut nimic, în primul rând, ca să se asigure ce se va întâmpla în cazul în care vor exista incidente. Pentru că atunci când trimiți mii de muncitori sezonieri, din vina lor sau nu din vina lor, astfel de situații trebuiau prevăzute. Ce se întâmplă cu oamenii dați afară? Preaviz de o zi și fără posibilitatea de a te întoarce în țară în aceeași zi”, a spus Evghenia Kironaki, reporterul care a stat de vorbă cu mulți dintre românii aflați la muncă în Germania.

Românii care au plecat la cules sparanghel în Germania trăiesc un adevărat coșmar. O femeie din Suceava a făcut dezvăluiri uluitoare despre condițiile mizere de muncă. Femeia spune că nu se respectă condițiile de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și li s-a transmis că în cazul unor controale ale poliției să afirme că totul este în regulă.

Oamenii au spus că le este teamă să sune la Ambasada României, iar reprezentanții firmei sucevene prin intermediul căreia au ajuns în Germania la cules de sparanghel le-au transmis să-și vadă de lucru. Iar în ultima vreme nici măcar nu mai răspund la telefon. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURIILE CUTREMURĂTOARE ALE UNUI MEDIC DIN CONSTANȚA CARE A OPERAT O FETIȚĂ INFECTATĂ CU CORONAVIRUS)

”Suntem în locul în care a murit acel bărbat din Suceava, aici nu sunt condiții de protecție, sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. Astăzi a izolat o echipă întreagă de oameni, aici este o femeie care se simte rău și așteaptă medicul de azi dimineață și nu vine nimeni să o vadă. Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, aici oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguard, au mers apoi la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția să le spună că e totul bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete.

Săpunul este limitat, dușurile sunt la comun, iar toaletele nu au încuietori. Aici nu spune nimeni nimic, se ascunde totul, stăm stresați, tot auzim că sunt din ce în ce mai mulți oameni în izolare. Oamenii tușesc, lucrăm cu mâinile în apă rece și nici nu mai știm ce să credem”, a povestit o femeie plecată la cules de sparanghel, potrivit monitorulsv.ro.