Multimilionar din București, jefuit la pont de o grupare de hoți profesioniști! Prejudiciul adus se ridică la 300.000 de euro

Publicat: 28/01/2020 | 11:15

Unul dintre bogătașii din Capitală a fost jefuit de o grupare de hoți profesioniști, veniți în România din Republica Moldova. Potrivit anchetatorilor, tâlharii au acționat la pont și au reușit să plece cu o pradă destul de mare: bijuterii și ceasuri foarte scumpe. Prejudiciul adus se ridică la 300.000 de euro.

Citește și: Raluca Afrăsinei a murit fulgerător din cauza unei boli rare, pe care o are și Selena Gomez. Avea 20 de ani și multe visuri de îndeplinit

Unul dintre multimilionarii României, prădat de o bandă de hoți moldoveni

C. D., un afacerist de 34 de ani, a fost prădat de o bandă de hoți profesioniști. Tâlharii moldoveni au reușit să intre în locuința luxoasă a multimilionarului cu ajutorul unor chei potrivite și deschiderea unei Yalle tip “Mottura”. Surse din cadrul anchetei au spus că aceștia au acționat la pont. Astfel, hoții de peste Prut au reușit să plece din casa omului de afaceri cu 16 ceasuri Rolex de colectie și câteva bijuterii de-ale soției sale. Valoarea obiectelor furate se ridică la 300.000 de euro.

Multimilionarul C.D. a alertat poliția și… după aproape trei luni de cercetări și căutări, oamenii legii au reușit să-i încătușeze pe făptași. Aceștia se numesc Iurie Carp și Alexei Druță, ambii au dublă cetățenie: moldovenească și rămână. Ieri, cei doi au fost opriți în trafic cu ajutorul polițiștilor de la IPJ Buzău, care le-au percheziționat autoturismul. Anchetatorii spun că ei intenționau să părăsească România.

Iurie Carp și Alexei Druță au fost aduși în București cu mandat de aducere și au fost audiați. Hoții care l-au prădat pe C. D. urmeasză să fie propuși pentru arestare preventivă în cursul acestei zile. Cei doi tâlhari au antecedente penale atât în România, cât și în Republica Moldova, iar unul dintre ei este liderul unui grup organizat. Polițiștii trag un semnal de alarmă și spun că, în ultima perioadă se confruntă tot mai des cu furturi, înfăptuite de străini, în special moldoveni și bulgari.