E oficial! Pensiile vor întârzia în luna ianuarie! Motivul

Publicat: 07/01/2020 | 08:17

Poșta Română a anunțat că pensiile vor întârzia în prima lună a acestui an cu aproximativ o săptămână. Bătrânii trebuie să aștepte până pe 20 ianuarie pentru a încasa pensia. (CITEȘTE ȘI: POLIȚIȘTII DE LA RUTIERĂ AU ”TĂBĂRÂT” PE GIGI BECALI! IMAGINI EXCLUSIVE)

Decalajul din această lună se datorează faptului că banii pentru drepturile sociale ajung în conturile Poștei Române începând cu data de 7 ianuarie. În consecință, pensionarii vor primi drepturile bănești între 10-20 ianuarie. (VEZI ȘI: RAREŞ BOGDAN A FĂCUT MARELE ANUNȚ! ESTE VORBA DESPRE PENSII ȘI SALARII. CE SE VA ÎNTÂMPLA DE LA ANUL)

Poșta Română anunță întârzierea pensiilor

Luni, 6 ianuarie, Compania Națională Poșta Română a făcut anunțul conform căruia data de livrare a banilor pentru pensionari se decalează.

„Într-o lună obişnuită, Poşta Română primeşte prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Ca la orice început de an, partenerii noştri de la Casa Naţională de Pensii Publice virează Poştei Române prima tranşă a banilor începând cu 7 ianuarie, întrucât are loc închiderea de an, când se trage linie închizându-se creditele bugetare. Transformarea acestora în cash şi distribuirea în genţile fiecărui factor poştal durează aproximativ trei zile”, a comunicat Poșta Română

Directorul general al Poștei Române a asigurat pensionarii că banii lor o să fie livrați într-un timp record, începând cu 10 ianuarie.

”În ianuarie ne aflăm într-o situaţie specială, ca urmare a închiderii de an din instituţiile statului. Acum, la început de an, lucrurile încep să se aşeze şi să fie alimentate de energia caracteristică acestei perioade. Poşta Română va lucra la capacitate maximă începând cu data de 6 ianuarie. Noi, Poşta Română, înţelegem nevoia pensionarilor de a avea pensia la timp în buzunar, fapt de care ne asigurăm lună de lună. Fiecare român trebuie să aibă încredere în această companie, fără să aplece urechea la fake-news-uri sau dezinformări premeditate”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.