Motivele pentru care femeile refuză să fac sex. Bărbații trebuie să învețe din asta

Publicat: 11/01/2020 | 16:15

Specialiștii au ajuns la concluzia că dorința sexuală a femeilor este o consecință a unor stimuli și că ea nu poate apărea spontan. Așadar femeile nu pot avea chef de sex din senin, pentru a ajunge acolo există un drum, o cale de urmat.

Ele răspund la stimuli cu tentă sexuală și au nevoie de timp să își identifice cheful. Pentru femei sunt importante toate micile atenții din timpul unei zile: un mesaj cu tentă sexuală, un sărut prelung, o privire intensă sunt doar câteva dintre lucrurile care pot declanșa dorința, ele funcționează ca stimuli, fără a discuta explicit despre sex.

Refuzul partidelor de sex de către femei vine din faptul că solicitarea apare brusc, fără nimic în prealabil. Ele sunt nepregătite și nu au dispoziția necesară, iar această inițiativă spotană le întărește reticența.

În loc să refuzi propune altceva

Dacă partenerul apare cu o dorință sexuală spontană, atunci când tu nu ai dispoziția necesară, nu îl refuza, propun-i câteva activități preliminare, care să te introducă și pe tine în starea lui. Poate o cină luată împreună, un film romantic, un pahar de vin te pot ajuta să ajungi pe aceeași lungime de undă cu partenerul. Pentru o viață sexuală lipsită de frustrări este esențială completarea reciprocă, în cadrul cuplului.