Moscova impune vaccinarea obligatorie anti-COVID pentru toți angajații care lucrează direct cu publicul

Publicat: 16/06/2021 | 22:37

Din cauza numărului mic de oameni imunizați și a unui nou val de infectări, Moscova impune vaccinarea obligatorie anti-COVID pentru toți angajații care lucrează direct cu publicul.

Un decret emis miercuri listează mai multe joburi – de la frizeri, comercianți și șoferi de taxi până la funcționari bancari, profesori și interpreți – pentru care vaccinarea va fi de acum obligatorie, potrivit  Reuters. Viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, a declarat că lista acoperă mai mult de 2 milioane de lucrători din capitala Rusiei.

Astfel, cei care lucrează cu publicul au la dispoziție o lună să se vaccineze. Companiilor le-au fost acordate o lună pentru a se asigura că cel puțin 60% din personal se vaccinează cu prima doză, altfel sunt amendați sau activitatea le este suspendată. (CITEȘTE ȘI: CÂND VINE VALUL 4 DE COVID, ÎN ROMÂNIA? ANUNȚUL FĂCUT DE MINISTRUL SĂNĂTĂŢII)

Agenția de presă TASS a citat un oficial local al Moscovei, Yevgeny Danchikov, spunând că firmele care nu își vaccinează personalul ar putea fi amendate cu până la 1 milion de ruble (14.000 de dolari) pentru abateri repetate. Activitatea firmelor ar putea de asemenea să fie suspendată pe o perioadă de până la 90 de zile.

Această decizie radicală vine după ce săptămâna trecută a existat o creștere mai mare de 70% în ceea ce privește internările la spital iar Moscova ar putea rămâne în 2-3 săptămâni fără paturi libere pentru tratarea pacienților de Covid, potrivit agenției de presă Interfax

„Mai mult de 12.000 de persoane sunt în spital cu diverse grade de severitate. În ceea ce privește morbiditatea, suntem deja la nivelul apogeului de anul trecut”, a scris, miercuri, primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, pe blogul său personal, potrivit Digi24.

Moscova a înregistrat 5.782 de cazuri noi de Covid-19, din cele 13.397 raportate miercuri la nivel național. Tot în ultimele 24 de ore au fost 75 de decese în capitală din cauze legate de infectarea cu coronavirus. Până în prezent, în Rusia 18 milioane de oameni din populația de 144 de milioane s-au vaccinat.

(VEZI ȘI: VARIANTA „DELTA” DE COVID ESTE CU 40% MAI CONTAGIOASĂ! MAREA BRITANIE, LA UN PAS DE A AMÂNA RIDICAREA RESTRICȚIILOR)