Moscova are primul caz de coronavirus confirmat! Cine este bărbatul infectat

Publicat: 02/03/2020 | 16:34

Luni, 2 martie, a fost confirmat primul caz de coronavirus în Moscova, Rusia. Este vorba despre un bărbat care venise recent din Italia. Nu este, însă, primul caz de Covid-19 apărut în Rusia. Alte două persoane au fost diagnosticate cu virusul apărut în China.

Conform Centrului Operaționale de luptă împotriva coronavirusului, bărbatul din Moscova diagnoticat pozitiv astăzi a revenit din Italia pe 23 februarie și se prezenta simptome de tuse și febră.

Tânărul a mers la spital abia pe data de 27 februarie, iar astăzi, după patru zile, a fost confirmat pozitiv.

Rusia mare are alte trei cazuri confirmate cu coronavirus

Este vorba despre trei ruși care au dobândit boala pe nava de croazieră ”Diamond Princess” unde, de altfel, era anunțat și primul român infectat. Ei au fost repatriați, dar nu în capitala Rusiei.

Rusia a luat măsuri drastice pentru a împiedica răspândirea virusului dapărut în China pe teritoriul țării. A fost interzis accesul chinezilor pe teritoriul său, închizând granița cu China, cu care împarte, de altfel, peste 4.000 de kilometri de frontieră.

De asemenea, cu o săptămână în urmă, autoritățile ruse au interzis intrarea iranienilor în țară și au impus restricții severe pentru Corea de Sud.