Morminte vandalizate într-un cimitir din Dâmboviţa. Două surori în stare de șoc: “Crucea lui tata a fost aruncată si a mamei, ruptă” | FOTO

Publicat: 05/05/2021 | 18:54

Două surori din localitatea dâmboviţeană Onceşti au suferit un șoc în momentul în care au mers în cimitirul în care și-au îngropat părinții ca să le aprindă lumânări de Paște. Mormintele acestora, dar și ale altor persoane au fost vandalizate. Cele două femei și unii dintre localnici îl consideră vinovat pe un vecin, însă, acesta a susținut în fața polițiștilor că nu are nicio vină.

Mai multe morminte din județul Dâmboviţa au fost vandalizate

Incidentul nefericit s-a produs în comuna Voineşti, pe Valea Dâmboviței. Deocamdată, vinovatul pentru vandalizarea mormintelor nu a fost găsit. Însă, polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere și continuă cercetările ca să afle dacă principalul suspect se face sau nu vinovat de vandalism și distrugere.

“Eu cu sora mea am venit să tămâiem, să punem lumânări, sora mea, zice: «Nuțo, nu mai sunt crucile lui tata». Văzui crucea de fier colo și văzui și crucea lui tata aruncată si a mamei, ruptă și aruncată. Ce avea cu fratele meu, avea cu el, dar nu să vină să rupă crucile și să le arunce”, a declarat Elena Parghel, reclamantă, pentru stirileprotv.ro.

“Am găsit crucea aceasta de fier aruncată peste gard, mai este una acolo de lemn, ale tatălui meu. Când să tămâi și să pun lumânări le-am găsit aici, rupte și aruncate”, a povestit sora Elenei Parghel.

Citește și: Ionuț Gălățeanu, un pompier tulcean, a salvat un bărbat aflat în stop cardio-respirator: “De 3 ori inima bărbatului s-a oprit, dar Ionuț nu a renunțat!”

Cele două surori sunt convinse că actele de vandalism ar fi fost făcute de un vecin cu care fratele lor se află în conflict de mai mult timp, din cauza unui gard. Bărbatul acuzat a spus că este nevinovat.

Sută la sută, eu pe el îl bănui. Eu am un litigiu cu el, cu un gard. Injurii, că face, că drege, că pune o butelie, că ne dă foc”, a afirmat Costel Răduță, reclamant, conform sursei citată mai sus.

“Numai niște oameni fără caracter și fără conștiință ar putea face așa ceva. Nu pot să îmi imaginez de ce și cum au făcut-o”, a spus una dintre localnice.

Află și: Trauma unei mame din Sighișoara: “Când au pus copilul pe măsuța de examinare, s-a lovit la cap. Mi-au spus să nu comentez dacă vreau să ies cu el de acolo”

Sursa foto: captură video Pro TV