Mormântul Ostaşului Necunoscut, batjocorit de câțiva adolescenți. „Nimeni nu s-a oprit să pună capăt infamiei”

Publicat: 27/04/2021 | 08:17

În anul 1923, în Parcul Carol, a fost inaugurat cu fast Mormântul Ostașului Necunoscut. Un monument istoric ridicat în memoria celor 225.000 de ostași care s-au jertfit în Primul Război Mondial, pentru întregirea României. Monumentul, cât și soldații ce îl străjuiesc au fost batjocoriți de câțiva adolescenți.

Un jurnalist a surprins întreaga scena și a făcut-o cunoscută în mediul online. Se pare că niște copii de 12 ani au decis să îi ia în râs pe soldații ce stau mereu de gardă în fața mormântului. Aceștia i-au scuipat și înjurat. (CITEȘTE ȘI: A VRUT SĂ ÎȘI IMPRESIONEZE URMĂRITORII ȘI NU S-A GÂNDIT LA CONSECINȚE. CE A PĂȚIT O TÂNĂRĂ DUPĂ CE S-A URCAT PE MAI MULTE STATUI DIN ALBA IULIA, PENTRU A-ȘI FACE POZE)

Mai mult trecătorii, adulții aflați în zonă nu au făcut nimic pentru a îi opri pe copii. Dimpotrivă, cei prezenți păreau să se amuze copios de cele întâmplate. Scena regretabilă a fost surprinsă de un tânăr, care a făcut totul public în mediul online.

„Ieri, în Parcul Carol, am asistat la o scenă josnică, ce m-a îndurerat şi scârbit. Eram la Mormântul Ostaşului Necunoscut. Aici, sunt permanent de gardă doi soldaţi. Vară sau iarnă, caniculă ori viscol, băieţii ăştia stau aşa cum vedeţi în fotografie. Neclintiţi. Străjuiesc un mormânt în care e îngropat un soldat ucis pe front. Nu-i ştim numele. El îi reprezintă pe toţi cei 225.000 de ostași care s-au jertfit în Primul Război Mondial, pentru întregirea României.

Patru puştani, nu mai mari de 12 ani, cred, s-au apropiat de soldaţii de gardă şi au început să scuipe înspre ei, de dincolo de semnul ce interzice trecerea. Înjurau şi le arătau degetul. Cei doi militari nu s-au mişcat un milimetru. Drama abia acum începe. Dacă ăştia mici erau doar nişte copii proşti, cei care treceau pe lângă ei erau adulţi. Nu doar că nimeni nu s-a oprit să pună capăt infamiei, dar majoritatea râdeau pe înfundate. Îşi plimbau pruncii în cărucioare şi se amuzau la batjocorirea soldatului necunoscut, a soldaţilor de gardă, a crucii şi a mormântului din care ţâşneşte flacăra veşnic aprinsă.”, a scris pe rețelele de socializare Paul Palencsar, jurnalist.

 

Sursa foto: Facebook/ Paul Palencsar