Monica Ulmanu, absolventă a FJSC, este unul dintre câștigătorii premiilor Pulitzer pentru jurnalism

Publicat: 05/05/2020 | 17:42

Monica Ulmanu, absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, a câștigat premiul Pulitzer pentru anul 2020, alături colegii săi de la cotidianul The Washington Post, la categoria jurnalism explicativ.

Monica Ulmanu este primul absolvent de FJSC care câștigă Premiul Pulitzer, cel mai important premiul acordat în SUA pentru jurnalism

După ce a absolvit programul de Licență în Jurnalism și de Masterat în Producție Multimedia și Audio-Video la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Monica a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual. A lucrat în SUA și în Marea Britanie, în redacții de mare prestigiu, precum Thompson Reuters, The New York Times, The Boston Globe și The Guardian.

CITEȘTE ȘI: Când se vor deschide bisericile. Mesajul Patriarhiei Române: ”Vom face demersuri firești…”

Premiul Pulitzer, cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, a fost acordat echipei The Washington Post, din care face parte și Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre încălzirea globală. „O serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie științifică, efectele înfricoșătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob”, este motivația juriului pentru premiul acordat. Seria de articole poate fi citită AICI. 

Pagina Monicăi Ulmanu de pe site-ul Washington Post, cu link-uri către materialele semnate de ea (inclusiv materialele din seria despre încălzirea globală care au fost recompensate cu premiul Pulitzer) poate fi accesată AICI.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat infectat cu noul coronavirus a fugit din Spitalul Sf. Ioan din București. Pe numele lui a fost deschis dosar penal

Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București

FJSC este prima facultate de jurnalism înființată după 1990, fiind recunoscută pe plan național și internațional, drept un spațiu al formării profesionale, pentru domeniul științe ale comunicării, la cele mai înalte standarde. Universitatea din București este prima universitate din țară, din punctul de vedere al formării și al cercetării la nivel academic, așa cum indică exercițiile de clasificare instituțională ale Ministerului Educației.