Monica Anisie, despre reîntoarcerea elevilor în școli după terminarea stării de urgență și măsurile de protecție: ”Ordinul va fi semnat săptămâna viitoare”

Publicat: 07/05/2020 | 13:39

Elevii din anii terminali – clasele a VIII-a și a XII-a – vor reveni în școli, după ridicarea stării de urgență, dar ministrul Educației, Monica Anisie, transmite că vor fi luate toate măsurile pentru ca aceștia să fie protejați împotriva noului coronavirus. 

Într-un interviu pe care l-a acordat pentru stiriedu.ro, Monica Anisie a transmis că, împreună cu Ministerul Sănătății, va emite ordinul referitor la măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus a elevilor care se vor întoarce la școală în perioada 2-12 iunie. Aceștia vor fi maxim 10 într-o sală de curs, vor urma un traseu bine determinat și dezinfectat și vor purta măști de protecție. Dar revenirea în sălile de curs este opțională, mai spune Monica Anisie, părinții fiind cei care vor decide dacă elevii vor merge sau nu la școală, în funcție de situația din familie și cea a copilului.

”Săptămâna viitoare, împreună cu Ministerul Sănătății, vom avea un ordin comun prin care vom stabili exact care sunt măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. Măsurile sunt cele pe care deja le-am anunțat, și anume, faptul că elevii vor purta măști, vor fi maximum 10 elevi într-o sală de curs și vor urma un traseu bine determinat, dezinfectat, sala de clasă va fi și ea dezinfectată, astfel încât să nu existe niciun pericol. Măștile vor fi asigurate de către Guvernul României. Școala va face o programare și vor fi chemați câte 10 elevi la intervale de timp diferite, ca să nu se înghesuie. Revenirea la școală este însă opțională. Părintele va fi cel care va evalua situația din familie și situația copilului, și apoi va decide dacă elevul va veni la școală”, a declarat Monica Anisie.

(CITEȘTE ȘI: MONICA ANISIE, MINISTRUL EDUCAȚIEI, A DAT VESTEA AȘTEPTATĂ DE ELEVI: CUM SE VOR DESFĂȘURA EXAMENELE NAȚIONALE)

Monica Anisie: ”Vorbim de peste o sută de ore de conținut educațional…”

În ceea ce privește pregătirea online pe care elevii au făcut-o până acum, Monica Anisie spune că există rezultate benefice legate de parteneriatul cu TVR, iar revenirea la școală are ca scop consolidarea materiei parcurse în semestrul I.

”În toată această perioadă au existat programe de pregătire pentru elevii care sunt în clasele a VIII-a sau a XII-a. Pe lângă testele de antrenament, pe care ministerul le-a pus la dispoziție, au existat și emisiunile de la Teleșcoală, dar și lecțiile online pe care le-au desfășurat cu profesorii de la clasă. Revenirea la școală este pentru a consolida materia pe care au parcurs-o în semestrul I, programele au fost revizuite și nu conțin sub nicio formă vreo lecție din semestrul al II-lea. Avem rezultate în ceea ce privește parteneriatul cu Televiziunea Română. Vorbim de peste o sută de ore de conținut educațional, ore de Limba română, matematică, istorie, geografie, chimie, ore realizate de profesori special pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a”, a mai declarat ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit sursei citate mai sus.

(VEZI ȘI AICI: EVALUARE NAȚIONALĂ ȘI BACALAUREAT. MONICA ANISIE, MINISTRUL EDUCAȚIEI, A FĂCUT ANUNȚUL: ”DECIZIA E DEJA LUATĂ!” CE SPUNE DE ELEVI CU COVID-19)