Monica Anisie anunţă ce se întâmplă cu anul şcolar! Există posibilitatea ca elevii să revină la cursuri de pe 1 iunie

Publicat: 07/04/2020 | 13:13

Monica Anisie, ministrul Educației, va susține declarații de presă, la ora 14.00, pentru a vorbi despre revenirea la școală a elevilor. 

Surse din minister au declarat pentru ȘtirileProTV că Monica Anisie va anunța reluarea cursurilor de la 1 iunie, iar materia se va reface. Mai mult, elevii și studenții vor susține Evaluarea Națională, Bacalaureatul și examenele de licență și disertație în această vară.

Anunțul ministerului Educației vine la puțin după prelungirea stării de urgență până la data de 16 mai.

Declarațiile anterioare ale Monicăi Anisie

În urmă cu o săptămână Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a informat, printr-o postare pe Facebook, că ”în scurt timp″ Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) va transmite ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vor putea fi reluate cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei, dizertaţiei, titularizării şi examenelor pentru gradele didactice.

În postarea făcută sâmbătă seara pe pagina sa de Facebook, ministrul Anisie subliniază că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false, iar toţi actorii din sistemul de educaţie trebuie să aibă grijă să se informeze din surse oficiale.

″În zilele acestea, mai mult decât oricând, ar trebui să fim mai buni, mai atenţi şi mai înţelepţi şi să nu credem orice ştire falsă!!! Dragi elevi şi studenţi, stimaţi colegi, fiţi atenţi că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false! Nu vă lăsaţi manipulaţi şi informaţi-vă din surse oficiale! Vă rog să aveţi încredere că, în scurt timp, MEC va transmite ceea ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vom putea relua cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei/dizertaţiei/titularizarii/examenelor pentru gradele didactice etc”, afirmă ministrul Monica Anisie în mesajul său.

Mai mult, ea subliniază că toate aceste decizii privind sistemul de educaţie pentru următoarea perioadă “depind de evoluţia pandemiei de COVID-19”.

„Cum bine se ştie, toate acestea depind de evoluţia pandemiei cu COVID-19!! Vă propun să ne asigurăm că suntem în siguranţă şi sănătoşi!”, a mai spus ministrul Monica Anisie.

Potrivit comentariilor postate pe Facebook faţă de mesajul său, în diverse reţele de socializare au circulat în ultimele zile informaţii false atribuite Ministerului Educaţiei, potrivit cărora cursurile aferente semestrului II s-ar relua în data de 15 mai şi ar dura până pe 24 iulie.