Monica Anisie, anunț de ultimă oră despre înghețarea anului școlar: ”Îndemn la calm și responsabilitate”

Publicat: 17/03/2020 | 11:54

Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România, pe fondul pandemiei de coronavirus care afectează foarte multe țări ale lumii, iar măsurile viitoare, luate de către autoritățile coordonate de Ministerul Afacerilor Interne și de prim-ministru, vor fi direct proporționale cu evoluția evenimentelor din punct de vedere medical.

Cursurile sunt suspendate în școli și universități, existând posibilitatea ca elevii să facă și cursuri online, însă a apărut în spațiul public și o întrebare referitoare la eventuala înghețare a anului școlar. Pentru a nu exista confuzii, ministrul Educației – Monica Anisie – a adus precizările necesare. Astfel, anul școlar nu va fi înghețat, iar Monica Anisie a îndemnat, totodată, la calm și responsabilitate.

Potrivit informațiilor furnizate de edupedu.ro, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat, chiar în această dimineață, că “nu se îngheață anul școlar. Îndemn la calm și la repsonsabilitate. La momentul acesta, după ce vom ieși din perioada aceasta de stare de urgență, vom analiza care sunt măsurile cele mai bune care să vină în sprijinul elevilior și studenților. Dar nu se pune problema înghețării anului școlar“.