Momente emoționante la ceremonia de comemorare a lui George Floyd. Fratele celui ucis: ”E de necrezut. A reușit să ajungă la inima atâtor oameni…”

Publicat: 05/06/2020 | 09:33

Au fost momente emoționate la ceremonia de comemorare a lui George Floyd, bărbatul de culoare ucis, pe 25 mai, de un polițist. Toți cei prezenți aveau lacrimi în ochi și, în amintirea celui trecut în neființă, au păstrat 8 minute și 46 de secunde de reculegere, exact intervalul de timp în care Floyd a fost ținut la pământ de polițiștii din Minneapolis.

Fratele lui George Floyd a declarat că totul i se pare ”de necrezut”, uciderea lui George declanșând o solidaritate impresionantă. Fratele celui ucis și-a reamintit că au dormit amândoi în același pat și jucau jocuri video împreună, iar mama lor le-a fost permanent alături și făcea tot ceea ce se putea pentru ca ei să ducă o viață fericită.

„E de necrezut…Toți acești oameni au venit să îl vadă pe fratele meu. E minunat să știu că a reușit să ajungă la inima atâțior oameni, pentru că el ne atingea inimilie noastre. Nu aveam multe, mama noastră făcea tot ce putea. Dormeam în același pat, ne jucam jocuri video împreună, mergeam afară și ne jucam cu mingea”, a spus fratele lui George Floyd, informează a1.ro. (CITEȘTE ȘI: GEORGE FLOYD ERA INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS. CE AU DESCOPERIT MEDICII LA AUTOPSIA FINALĂ)

Angela Merkel, declarație tranșantă după uciderea lui Floyd: ”Rasismul este un lucru teribil”

După uciderea lui George Floyd au apărut reacții din toate colțurile lumii, vedete ale showbizului, jurnaliști sau oameni politici declarându-se oripilați de această întâmplare nefastă și accentuând, o dată în plus, asupra pericolului reprezentat de rasism.

Cancelarul german Angela Merkel consideră rasismul ”un lucru teribil”, afirmând și că societatea americană este ”foarte polarizată”. Mai mult, Angela Merkel avertizează că problema rasismului este una actuală și în Germania, din păcate.

Această crimă a lui George Floyd este un lucru teribil. Rasismul este un lucru teribil. Societatea americană este foarte polarizată”, a declarat cancelarul german. „Rasismul a existat întotdeauna. Şi din nefericire, este şi cazul aici (n.red. – în Germania), a mai adăugat Angela Merkel. (VEZI ȘI AICI: MEGHAN MARKLE, DESPRE MOARTEA LUI GEORGE FLOYD: ”ÎMI PARE RĂU CĂ NOILE GENERAȚII TREBUIE SĂ CREASCĂ ÎNTR-O LUME ÎN CARE RASISMUL ÎNCĂ ESTE PREZENT”)