Moment emoționant. Pompierii au salvat de la moarte o pisică blocată la motorul unei mașini

Publicat: 09/04/2020 | 18:28

Pompierii din Argeș au intervenit, joi, cu echipamentele de descarcerare pentru a-și crea spațiul de acces să salveze o pisică blocată într-o mașină în localitatea Bradu.

Pentru a ajunge la pisică a fost nevoie de îndepărtarea scutului de protecție al compartimentului motor și extragerea lentă și în siguranță a acesteia.

Intervenția s-a desfășurat pe durata a aproximativ 40 de minute. Pisica este a unui localnic, care a și raportat incidentul.

Pot lua oamenii coronavirus de la animale

Un studiul realizat în China arată că animalele nu pot transmite oamenilor coronavirus. Pisicile pot transmite COVID-19 doar altor feline, iar câinii pot contacta greu boala. Şi experţii americani spun că nu au nicio dovadă care să arate că oamenii pot lua coronavirus de la animale.

O echipă de cercetători din China a vrut să vadă ce efect are COVID-19 asupra animalelor, aşa că a injectat virusul mai multor câini şi pisici. Pe scurt, concluziile sunt următoarele: pisicile pot fi infectate cu coronavirus şi îl pot da mai departe dar numai altor feline, în timp ce pentru câini e greu să contracteze boala. COVID-19 n-are efect nici asupra găinilor, raţelor şi porcilor, potrivit Daily Mail.

Cazurile sunt izolate 

Studiul a fost realizat după confirmarea a patru cazuri izolate de animale de companie care au fost infectate cu noul coronavirus, printre care doi câini din Hong Kong şi o pisică din Belgia.

O a doua felina a fost testată pozitiv, la fel ca stăpânul ei, însă nu are niciun simptom, spre deosebire de cea din Belgia. În toate cele patru cazuri, teoria e că animalele au contractat boala de la stăpânii lor.

Şi Centrul American pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a stabilit că nu există absolut nicio dovadă că animalele de casă pot transmite COVID-19 oamenilor.