Moment crucial în procesul morții interlopului Emi Pian. Teoria asasinului ar putea fi confirmată de imaginile de pe carmere de supraveghere

Publicat: 21/04/2021 | 18:26

Primul termen al procesului legat de moartea lui Emi Pian s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute și a fost plin de surprize și răsturnări de situație. 

Gheorghe Emanuel Richard, bărbatul acuzat că l-a omorât pe Emi Pian s-a constituit el însuși în parte civilă și solicită despăgubiri morale și materiale de la frații lui Emi Pian, scriu jurnaliștii de la Wowbiz.ro. 

Citește și: Frații lui Emi Pian, condamnați la închisoare în urma scandalului monstruos în care Elvis a fost înjunghiat în gât de fostul iubit al Cristinei Pucean

Mai mult, soția, copiii și nepoții interopului ucis îi cer despăgubiri lui Richard Emanuel. Având în vedere complexitatea cazului, procesul se anunță unul de lungă durată.

Un lucru este cert. Frații lui Emi Pian vor sta în boxa acuzaților alături de ucigașul rudei lor de sânge, ceea ce reprezintă o premieră în justiția românească.

Crima este încă un mister

Emi Pian a murit, pe zece august 2020, după ce a fost înjunghiat într-un conflict între mai multe persoane, în Sectorul 6 al Capitalei.

Principalul suspect, Richard Emanuel, susține că moartea lui Emi Pian a fost în legitimă apărare și că a lovit cu un cuțit în piciorul victimei sale, secționându-i artera, pentru că era atacat de interlop și de frații lui.

De altfel, el a ajuns la spital cu răni grave după acest incident, acestea fiind provocate de frații Pian și din acest motiv solicită despăgubiri.

În tabăra opusă, Ciprian și Grațian Pian spun că ei au interevenit când era deja prea târziu și că l-au atacat pe Richard tocmai pentru a-l salva pe Emi. Ei susțin că l-au lovit pe presupusul ucigaș al fratelui lor sub impulsul momentului.

Martor la evenimente, ipoteza este susținută și de  Gabriel Cristian Duduianu, fiul lui Emi Pian. Acesta nu este doar martor ci și parte civilă în acest proces.

Grațian și Ciprian Pian, frații lui Emi riscă ani grei de închisoare ( foto Facebook )

Ce s-ar afla pe imagini de pe camerele de supraveghere

Unul dintre cele mai importante probe din acest proces sunt imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins incidentul și urmează să fie dezlegate.

Conform relatărilor din presă, în acestea se văd cum Richard Emanuel îl înjunghie pe Emi Pian, după care încearcă să fugă, însă se împiedică și cade. El este ajuns de frații interlopului, care-l lovesc cu obiecte contondente, posibil topoare.

Se pare totuși că teoria morții prin autoapărare ar fi dovedită de imagini. Duduienii au coborât înainte dintr-o mașină cu scopul de a-l agresa pe Richard Emanuel. Cu câteva ore înainte, între acesta și Emi Pian avusese loc un conflict.

Amândoi împrumutaseră un bărbat cu o sumă de bani pentru ca acesta să-i poată juca la poker, însă atunci când a trebuit să-i restituie, Emi Pian a avut propritate înaintea lui Richard Emanuel.

Acesta din urmă s-a enervat și i-a adresat cuvinte urâte lui Pian, care a părăsit locația și s-a întors cu frații lui, pentru a-și face dreptate, mai scris sursa citată mai sus.

Nu rata: Aly Pian este noul lider al Duduienilor! Fiul lui Emi Pian și-a câștigat respectul la numai 21 de ani: „N-am cum să cad în viața mea”