Modulele amenajate pentru suspecţii de coronavirus, care ar putea ajunge în ţara noastră prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Porţile de Fier

Publicat: 11/02/2020 | 18:35

S-au amenajat module pentru suspecţii de coronavirus, care ar putea ajunge în ţara noastră prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Porţile de Fier.

Autorităţiile locale din Severin au amenajat modulele pentru suspecţii de coronavirus care ar putea ajunge în ţara noastră prin Punctul de Trecere a Frontierei de la Porţile de Fier. Ministerul Sănătăţii a cerut autorităţilor de la Drobeta Turnu Severin să amenajaze un spaţiu special aici, mai ales că orașul se află la doar câţiva kilometri de frontieră. Așa că s-a găsit soluţia: modulele pentru sinistraţi. Aici vor avea un pat, baie cu duş, iar primăria le va asigura şi hrana.

„Ca urmare a solicitărilor venite din partea Ministerului Sănătății cu privire la spații destinate punerii în carantină a persoanelor care se întorc din zone afectate de infecția cu coronavirus, la nivelul municipiului vom avea pregătite 5 module de locuit obținute pe fonduri europene, situate la Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, racordate la apă, canal, electricitate și dotate cu baie, paturi, aer condiționat.

Având în vedere că suntem oraș de frontieră, riscul este mai mare și tocmai de aceea e important să fim pregătiți pentru orice”, a postat pe pagina de socializare, viceprimarul din Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan.