Moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară este anchetată de Mihaela Brooks. Profilerul a lansat o ipoteză halucinantă

Publicat: 05/05/2021 | 11:57

Moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară este anchetată de Mihaela Brooks. Profilerul a lansat o ipoteză halucinantă, după ce a analizat mai multe probe din dosar.

La mai bine de șapte luni de la accidentul controversat pe care l-a avut în propria casă, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a murit, în cursul nopții de 23 spre 24 decembrie 2020 din cauza unei embolii pulmonare. (CITEȘTE ȘI: CE DECIZIE A LUAT SOȚUL MEZZOSOPRANEI MARIA MACSIM NICOARĂ, DUPĂ MOARTEA ACESTEIA)

Profilerul Mihaela Brooks, femeia care s-a implicat în cazul morții Mădălinei Manole, a preluat și cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. După ce a analizat mai multe probe din dosar, femeia a lansat o ipoteză halucinantă. Și anume faptul că artista ar fi fost, de fapt, ucisă.

„Vreau să încep cu imaginea victimei. În primul rând să ne amintim ca victima a avut un istoric. A fost iubită de familie, și-a iubit familia, prietenii, colegii. Este mai mult decât o investigație, pentru că trebuie să luăm în calcul și durerea familiei. Căderea pe scări poate fi de două feluri: autopropulsie, te-ai împiedicat, ai alunecat sau te-ai dezechilibrat.

Heteropropulsia este atunci când te împinge cineva. Pentru analiză trebuie să luați în calcul mai mulți factori: tipul de scară, modul de a cădea, încălțămintea celui care a căzut etc. În cazul nostru avem o scară de 15 trepte, iar victima era desculță. Atunci când intervine heteropropulsia pe scări există o forță exterioară care apasă asupra centrului de greutate al persoanei respective”, a spus Mihaela Brooks în mediul online.

Calitatea pe care pianistul Codrin Constantin Nicoară o avea în dosarul morții soției sale a fost schimbată de către anchetatori. Acum, pianistul este considerat inculpat și o să fie trimis în judecată. Anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus cercetarea lui Codrin Nicoară.

Potrivit Mihaelei Brooks, câteva leziuni de pe trupul artistei dau de bănuit. (VEZI ȘI: CUM ARĂTA MARIA MACSIM NICOARĂ ÎNAINTE SĂ MOARĂ. MEDICII AU DESCOPERIT CĂ LIPSEAU BUCĂȚI MICI DIN CREIERUL MEZZOSOPRANEI)

„Conform diagnosticelor primite în spital, mezzosoprana avea și o serie de echimoze. Spre exemplu, echimoza latero-cervicală stânga, sub forma unor degete, care nu putea fi cauzată de căderea pe scări, lucru precizat și de medicul legist. În căderea de pe scări se poate determina și treapta de pe care s-a plecat, lucru care poate determina și gravitatea loviturilor.

Cu cât căzătura este mai de sus, cu atât rănile și traumatismele sunt mai grave, însoțite de foarte multe echimoze. În cazul Mariei Nicoară se presupune că ar fi căzut chiar din capătul de sus al scărilor până la ultima treaptă de jos. Totuși, victima nu a avut echimoze la coate, la omoplați, la genunchi, deci s-a rostogolit. Ultima urmă biologică a fost găsită pe a treia treaptă, deci se exclude varianta căderii până pe prima treaptă de jos. În rechizitoriu, medicul legist nu exclude heteropropulsia”, a conchis Mihaela Brooks.