Moare virusul COVID-19 la căldură? Avertismentul medicului-șef al Societății Române de Epidemiologie

Publicat: 27/04/2020 | 09:29

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, s-a vorbit despre o dispariție a virusului dată de temperaturile ridicate din vară. Doar că nu ar fi chiar așa. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE NELU TĂTARU! CÂND VA AJUNGE MEDICAMENTUL PENTRU CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA)

Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, cum se va comporta COVID-19 la căldură.

NU RATA: MINISTRUL FINANȚELOR, ANUNȚ ÎNGRIJORĂTOR DESPRE PENSII: ”ÎN ACEST MOMENT…”

„Își va mai scădea din agresivitate, din patogenitate și dispersia lui va fi mai limitată. E o mare diferență între ceea ce ne dorim și ceea ce se întâmplă cu acest coronavirus în realitate. Oamenii de știință au afirmat că temperaturile trebuie să fie foarte înalte ca să poată diminua agresivitatea acestui coronavirus”, a spus dr. Doina Azoicăi.

Când va fi atins vârful pandemiei în România

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut o altă vizită în țară, la Arad de această dată, iar acolo a anunțat când va fi atins vârful pandemiei de coronavirus. 

În România, numărul pacienților infestați cu virusul COVID-19 a trecut de 10.000. (NU RATA: BREAKING NEWS! ADRIAN STREINU CERCEL, DEMIS DIN COMISIA ANTI-COVID 19 DE NELU TĂTARU. DECLARAŢIILE CARE I-AU PUS CAPAC)

„Încă suntem pe pantă ascendentă, chiar dacă panta este lină (…) Suntem într-o aşezare a pantei, dar las acea perioadă de 7-10 zile de la Sărbătorile Pascale, pentru a vedea totuşi ce s-a întâmplat în timpul Sărbătorilor Pascale şi care este efectul în următoarea perioadă. Dacă s-au respectat tot ce înseamnă condiţii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitară accentuată, atunci ar trebui să rămânem la 10.000 – 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri”, a spus ministrul Sănătăţii.