Miting de susținere pentru Sorina Pintea

Publicat: 05/03/2020 | 20:20

Aproximativ 200 de oameni au participat joi la un miting de susținere față de Sorina Pintea. Fostul ministru al Sănătății, aflat în arest preventiv, suferă de o boală rară autoimună.

Băimărenii care s-au adunat în număr neașteptat de mare în fața Palatului de Justiție din Baia Mare au scandat lozinci și au purtat pancarte cu mesaje împotriva abuzurilor din justiție: „Dreptate, nu crimă”, „Bolnavului nu i se prescrie pușcărie”, „Unde e prezumția de nevinovăție”, „Justiție, nu umilință” sau „O omoară pe Sorina Pintea”.

Fără a face referire la vinovăția sau nevinovăția acesteia, cei mai mulți și-au manifestat indignarea față de tratamentele aplicate fostului ministru al Sănătății.

„Suntem aici pentru adevăr. Pentru că nu-i dreptate în țara asta. În secolul XXI, justiția să poată face așa ceva? Să umilească oamenii?”, se întreabă retoric Petre Ioan Bele. „Nu mă interesează problema juistiției și legalitatea. Mă interesează omenia. Ce se întâmplă cu OMUL Sorina Pintea. În ce degradare umană a fost pusă”, mai spune el.

De asemenea, cel mai probabil angajată a spitalului, a făcut referire la măriurile de salarii din spital, sub conducerea fostului ministru. „Unde sunt medicii pe care i-a sprijinit? Salariul nostru a început de la 200 de euro, când eu am început, acum șase ani. De la 12 milioane (1.200 de lei, n.r.), acum au 2.000 de euro. Unde sunt medicii, la care le-a mărit salariile de 10 ori?”, se întreabă Balog Ioana.

„Singura mea dorință și a familiei, este să i se asigure asistență medicală„

Soțul Sorinei Pintea, Ovidiu Goga, prezent la întâlnire, a declarat. „Singura mea dorință și a familiei, este să i se asigure asistență medicală de specialitate, corespunzătoare diagnosticului și bolii ei, cât de repede. Și mâine este prea târziu din punctul meu de vedere, așa cum am văzut-o la vizita pe care am făcut-o ieri și așa cum mi-a scris aseară că evoluează boala. Oricine poate să facă ceva în acest sens, de la anchetatori, la apărători, de la instituțiile statului, până la medici, rog să o facă, atât cât nu este prea târziu”, a spus el.

Sorina Pintea a fost prinsă la sfârșitul săptămânii trecute în flagrant primind mită 120.000 de lei. Potrivit anchetatorilor, ea ar mai fi luat 10.000 de euro, suma reprezentând 7% din valoarea unor lucrări ce urmau să fie efectuate în blocul operator al Spitalului Județean din Baia Mare, al cărui manager era. Ea și-a dat demisia din această funcție, aflându-se în arest. De asemenea, a fost suspuendată și din PSD.

Avocații ei consideră că i s-au încălcat mai multe drepturi, după ce fostul ministru a apărut în imagini difuzate de mai multe posturi de televiziune, în timp ce era dusă, încătușată, la spital și a fost împinsă de un agent care o escorta. Avocatul poporului s-a autosesizat în acest caz.