Mister la Maternitatea Giulești! A intrat în comă, în urmă cu o lună, după ce a născut: ”Habar n-am ce s-a întâmplat!”

Publicat: 25/06/2020 | 09:07

Mister la Maternitatea Giulești, unde o femeie se află în comă de aproximativ o lună, după ce a născut. Soțul femeii este devastat, în timp ce medicii nu-și explică ce s-a întâmplat.

”Habar nu am ce s-a întâmplat. Ar putea să fie orice credeți dumneavoastră”, a declarat managerul Maternității Giulești, dr. Marcel Ovidiu Moisa, pentru libertatea.ro.

Povestea tristă este așa: Elena Iliescu, în vârstă de 35 de ani, s-a prezentat la Maternitatea Giulești pe 19 mai, fiind aproape de a aduce pe lume cel de-al treilea copil. A fost supusă operației de cezariană, iar atunci au început gravele probleme, după ce a pierdut foarte mult sânge în timpul intervenției. A făcut stop cardio-respirator, a fost resuscitată, dar a intrat în comă. Avea să fie mutată la Spitalul Universitar două zile mai târziu. La Terapie Intensivă.

Mister la Maternitatea Giulești! A intrat în comă, în urmă cu o lună, după ce a născut

Soțul femeii este disperat. De o lună, de când Elena a intrat în comă, nu o poate vedea, pentru că nu e lăsat să intre în spital din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus. Singura veste bună este că fetița adusă pe lume în urmă cu o lună este sănătoasă. Tatăl are grijă de ceilalți doi copii rămași acasă, ambii cu probleme de sănătate.

”Eu nu mi-am mai văzut soția de pe data de 19 mai, dimineața, când s-a dus să nască. Am fost sunat abia a doua zi, după-masă, să mi se spună că am o fetiță sănătoasă și că e o problemă cu soția. Era în comă. Am întrebat de ce?”, a declarat Adrian Iliescu, soțul femeii. A povestit că nu a primit niciun răspuns la întrebarea care-l macină de atâta timp. ”Nu m-au lăsat s-o văd nici la maternitate, nici la Universitar. Sun la numerele lor de pe fix, iar medicii și asistentele cu care vorbesc nu-și dau numele și nu știu să îmi explice de ce s-a întâmplat asta, cine este de vină, când o pot vedea. Mi se spune doar că nu pot intra în spital să o văd”, povestește Adrian Iliescu.

”Îmi este frică! Elena fiind în comă, ne-am pregătit pentru ce e mai rău, dar îmi este frică. Copiii noștri vor rămâne fără mamă. Cum mă descurc eu singur cu trei copii?”, a mai spus Iliescu.

”Dacă eu aș ști ce s-a întâmplat, nu aș fi aici. Habar nu am ce s-a întâmplat. Ar putea să fie orice credeți dumneavoastră. Da, am vorbit cu medicul care a avut-o în grijă. Dar credeți că medicul care a fost acolo știe? Nu știe! Suntem oameni, nu roboți”, a declarat managerul de la Maternitatea Giulești, Ovidiu Moisă.

Mister la Maternitatea Giulești! A intrat în comă, în urmă cu o lună, după ce a născut

Iliescu se mai confruntă cu o problemă. Șefii lui nu-l cred că are soția în comă pentru că nici unul dintre spitale nu i-a dat o hârtie doveditoare. Și cum bărbatul trebuie să aibă grijă de cei doi copii, are probleme la serviciu. ”Eu nu pot să îi dau soțului hârtie că doamna a născut la noi. Nu le putem da oricui. Eu știu că e soțul ei, numai că doamna ar fi trebuit să gireze, printr-o semnătură, că este de acord ca soțul să aibă acces la datele ei. Eu știu că doamna este în comă, dar când a intrat în spital, nu era. Și atunci nu l-a delegat pe dânsul. Asta e. Nu am făcut eu legea asta”, a explicat managerul Moisa.