Misiune extremă! Salvamontiștii au intervenit pentru un schior accidentat pe munte

Publicat: 08/03/2021 | 10:01

Un schior a avut parte de clipe teribile pe munte. Bărbatul s-a accidentat grav la peste 2000 de metri altitudine și nu a mai putut continua deplasarea. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea lui, iar misiunea a fost una extremă, pe o vreme aspră cu vânt puternic și într-o zonă dificilă.

Alarma s-a dat duminică după-amiaza, însă misiunea s-a încheiat târziu în noapte. Un schior a suferit un accident pe munte, la 2270 de metri altitudine. Acesta cobora alături de alți schiori pe Valea Morarului din Bucegi când o fractură suferită la un picior i-a făcut imposibilă continuare deplasării. (CITEȘTE ȘI: PERICOL DE AVALANȘĂ LA MUNTE. METEOROLOGII AVERTIZEAZĂ TURIȘTII)

Colegii lui au cerut ajutor și i-au rămas alături. Mobilizarea s-a dat la Salvamont Prahova și Salvamont Bușteni. Echipele de salvatori au pornit spre locul indicat.  Zona în care se afla schiorul, dar și vântul puternic ce spulbera zăpada și temperaturile scăzute au îngreunat misiunea.

Schiorul a fost preluat pe o targă de salvamontiști și aceștia au început coborârea în aceleași condiții neprielnice. În cele din urmă bărbatul a fost coborât în siguranță.

(VEZI ȘI: FĂRĂ CURENT ȘI FĂRĂ CĂLDURĂ LA CABANĂ ÎN VÂRF DE MUNTE. 36 DE OAMENI AU FOST SALVAȚI DE JANDARMII ȘI POLIȚIȘTII DIN HOREZU)