Misiune de căutare cu echipaj canin a celor 2 muncitori prinși sub dărâmături la mina Uricani. VIDEO

Publicat: 15/04/2020 | 16:38

Un turn de extracţie s-a prăbușit în incinta Exploatării miniere Uricani. Tone de moloz au căzut peste o autobasculantă în care se aflau 3 muncitori care lucrau la ecologizarea minei.

Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce ceilalți doi au fost surprinşi sub dărâmături. În cel mai scurt timp, la fața locului s-au deplasat echipajele de pompieri ale Detaşamentului Petroşani, specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical, dar şi echipe ale SAJ Petroșani.

Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc, vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură. Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate în dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie. Întreaga operaţiune se desfăşoară cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor. (CITEȘTE ȘI: IMAGINI EMOȚIONANTE! UN BĂIEȚEL A FUGIT DE ACASĂ CA SĂ-ȘI VADĂ MAMA, MEDIC ÎN PRIMA LINIE CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI)

Pentru identificarea locului în care au fost blocați sub moloz cei doi muncitori, de 31 si 41 de ani, este utilizată o cameră cu termoviziune şi 3 echipaje canine. Este vorba despre câinele de serviciu al I.S.U. Hunedoara cu stăpânul sau, un voluntar al asociației Câini de Salvare Transilvania, care este şi pompier în Orăştie, precum şi un echipaj canin al Salvamont Hunedoara.