Mișcări de ultimă oră pe piața media! Se pregătește debarcarea lui Mircea Radu de la TVR

Publicat: 23/12/2020 | 16:27

Veste-bombă în lumea televiziunii din România! Surse bine informate au declarat, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, că se pregătește debarcarea lui Mircea Radu de la TVR. Pregătirea actelor pentru încetarea colaborării cu jurnalistul care ocupă funcția de director de comunicare al TVR ar fi un “cadou” nedorit în Ajun de Crăciun 2020.

Mircea Radu ar urma să fie concediat de la TVR

În piața de media din țara noastră se fac mișcări de ultimă oră. Mircea Radu ar urma să nu mai fie șeful Direcției Comunicare din televiziunea publică. Vestea nu ar fi fost primită deloc bine de fostul realizator al emisiunii „Din dragoste”, au mărturisit, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, sursele citate.

În vârstă de 52 de ani, Mircea Radu a revenit la TVR în noiembrie 2019 şi a prezentat emisiunea “Down the road. Aventura”.

“Cred că «Down the road. Aventura» va fi un «hit». Dincolo de asta, va fi un program iubit de telespectatori, pentru că putem fi martori la aventura vieţii unor tineri. Plecăm într-o excursie, în care nu contează destinaţia, ci doar călătoria.

La început, mi-am zis că voi fi alături de tineri în călătoria vieţii lor. Apoi, mi-am dat seama că ei m-au luat pe mine în călătoria vieţii mele, într-o călătorie interioară a celui care sunt şi a celui care, cu siguranţă, am devenit după întâlnirea cu prietenii mei speciali”, a declarat Mircea Radu în urmă cu un an, înainte să apară pe micile ecrane show-ul său.

(Nu rata: Mircea Radu i-a făcut o mărturisire neașteptată Andreei Marin: “Suspinam după tine!” )

Câţi bani a încasat Mircea Radu de la TVR

În urmă cu trei luni, Mircea Radu a fost în mijlocul unei controverse după ce ar fi apărut neconcordanțe în declaraţia sa de avere. Se pare că ar fi încasat aproape 25.000 de euro pentru emisiunea “Down The Road”, dar, în prima declaraţie de avere ar fi trecut doar jumătate din sumă. MediaSind (Sindicatul Român al Jurnaliştilor) a solicitat ANI şi DNA să cerceteze neconcordanţele, acuzându-l pe prezentator că şi-a declarat doar jumătate din câştiguri.

“MediaSind TVR cere conducerii TVR demiterea de urgenţă a lui Mircea Radu din toate funcţiile deţinute în TVR, iar Comisiilor de specialitate ale Parlamentului demararea unei anchete privind condiţiile în care s-a încheiat un asemenea contract plătit cu sume discreţionare din bani publici”, se arată într-un comunicat remis de Mediasind pe 15 septembrie, relatează publicația Adevărul.

Mircea Radu declarase inițial un venit de 64.670 de lei, iar în rectificarea depusă la ANI a menționat că suma reală primită de la TVR pentru emisiunea “Down The Road. Aventura” este de 112.574 lei, adică aproape 3.100 de euro pe ediţie. Înainte să revină în televiziunea publică, Mircea Radu a mai prezentat “Telejurnal”, “ÎnTrecerea anilor” şi a fost coprezentator la “Femei de 10, Bărbaţi de 10”.

(Vezi și: Cum arată soția cu 20 de ani mai tânără a lui Mircea Radu? Prezentatorul are o familie împlinită la 52 de ani)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.