Mirela Vaida, desființată de un scriitor celebru fiindcă o promovează pe Vulpița din Vaslui

Publicat: 28/02/2020 | 10:54

Controversele referitoare la prezența ”pe sticlă” a Vulpiței din Vaslui sunt din ce în ce mai aprinse, iar scriitorul Radu Paraschivescu a luat, la rândul său, atitudine în acest caz. Dincolo de dorința de a face rating, rămâne o întrebare… la ordinea zilei. Până unde se poate merge, la nivel mediatic, astfel încât audiența înregistrată să justifice orice ieșire în decor?

Mirela Vaida a declarat, cu ceva vreme în urmă, că este vorba despre o poveste de viață, atât și nimic mai mult, iar prezența Vulpiței din Vaslui în platoul emisiunii ”Acces Direct” trebuie privită exclusiv din această perspectivă.

“Noi prezentăm povestea reală de viață a unui cuplu, Veronica, zisă Vulpița, și Viorel, dintr-unul dintre cele mai sărace județe, fără educație și fără locuri ce muncă, dar care se confruntă cu probleme de familie des întâlnite și la case mai mari. Totul a pornit de la o alarmă falsă: un presupus viol dovedit a fi un “amantlâc în serie”. Telenovela a început, restul a venit de la sine. Personajele au electrizat publicul, iar cazul lor a devenit unul comentat de toată lumea”, spune Mirela Vaida.

”OTV-izarea României”

Scriitorul Radu Paraschivescu are, totuși, o altă opinie.  Intervenind într-o emisiune radio, scriitorul a declarat că s-a ajuns la OTV-izarea României, ceea ce anticipase cu 15 ani în urmă. Radu Paraschivescu a reamintit și alte momente televizate de-a lungul timpului, referindu-se la cazurile Elodia, Ioana Tufaru, Sexy Brăileanca și chiar cazul Caracal.

„Am căutat multă vreme să îmi dau seama de ce m-aţi ales pe mine să dezvolt subiectul ăsta. Trebuie să spun că m-am documentat un pic azi noapte şi azi dimineaţă, pentru că nu m-am uitat. Transmit, pe această cale, o reverenţă lui Dan Diaconescu. Acum 15 ani a spus: «În câţiva ani voi OTV-iza România». Poftim dovezi. Noi acum facem caz de situaţia asta cu Vulpiţa şi soţul ei. Dar am avut cazul Elodia, cazul Ioana Tufaru, cazul Sexy Brăileanca, cazul Cumpănaşu şi nepoata ucisă. Nu văd o mare diferenţă între povestea de acum şi poveştile pe care le-am amintit eu“, a spus Paraschivescu.

”Noi acum facem caz de situaţia asta cu Vulpiţa şi soţul ei”