Mirel Rădoi și-a pierdut părintele! Legătura strânsă dintre artistul Nelu Bălășoiu și celebrul selecționer

Publicat: 22/04/2020 | 16:41

Puțin știu că Nelu Bălășoiu, unul dintre consacrații și legendarii artiști ai muzicii populare, a fost rudă de sânge cu selecționerul Mirel Rădoi. De asemenea, cântărețul a fost nașul de botez al sportivului în urmă cu aproape 40 de ani.

Unul dintre cei mai iubiți artiști ai folclorului românesc a fost părintele spiritual al celebrului antrenor de fotbal, Mirel Rădoi. Regretatul artist a decedat ieri, 21 aprilie, din cauza infecției de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Adda și Cătălin au vorbit în premieră despre cel de-al doilea copil! Cum se va numi fetița controversatului cuplu de la Asia Express

Mirel Rădoi, care a împlinit chiar acum o lună vârsta de 39 de ani, era nepotul, dar și finul lui Nelu Bălășoiu, cântărețul de muzică populară decedat de coronavirus la vârsta de 71 de ani. Sora artistului era bunica fostului international român și de aceea, în 1981, a acceptat cu mare bucurie să-i fie naș, alături de soția lui de atunci, Maria Cornescu, care îi era și parteneră de scenă.

Nelu Bălășoiu și Maria Cornescu, în tinerețe

Regretatul artist i-a dat prenumele ”Mirel”, după  fiica sa

Prenumele de Mirel a fost ales de artist și soția sa, după numele fiicei lor, Mirela. Născută în luna iunie 1974, aceasta a fost și ea sportivă, practicând hipismul, așa că putem spune că pasiunea pentru sport s-a transmis cumva între veri.

CITEȘTE ȘI: Asta nu ți-ai fi imaginat! Cum arată femeia cu care Brad Pitt a înlocuit-o pe Angelina Jolie! Frumusețea se pare că nu mai contează pentru actor

„E adevărat că eu sunt nașul de botez al lui Mirel Rădoi. A fost crescut multă vreme de bunica lui, sora mea, și știu că a fost un copil foarte cuminte și isteț. Îmi aduc aminte că, la organizarea botezului lui, eu nu am avut prea mare implicare, pentru că nașa e mai solicitată la astfel de evenimente. Ne vedem destul de rar, pe la Severin, pentru că el e ocupat cu meseria lui, iar eu cu a mea. Domnul Becali l-a ajutat, dar eu am fost nașul lui Mirel înaintea lui și mă mândresc cu acest lucru”, declara Nelu Bălășoiu pentru Cancan în urmă cu 11 ani.

Nelu Bălășoiu în 2017