Mircea Nebunu’ a rupt tăcerea. Prima reacție după ce un manelist a anunțat că interlopii iau bani lăutarilor. “Păi Florin Salam e vreun prost? Sunteți în necunoștință de cauză!”

Publicat: 11/02/2020 | 14:47

Mircea Băluş, unul dintre liderii grupării Sportivilor, cunoscut în Capitală sub numele de Nebunu’, l-a pus la zid pe Denis Petcu, care afirmase că lăutarii tremură de frica interlopilor. “Spaima Berceniului” susține că lăutarii nu sunt “scuturați” de bani după reprezentațiile susținute și că Denis Petcu doar a vrut să atragă atenția asupra lui.

Voi credeți că lui Florin Salam poate cineva să-i ia banii? Nici copiii lui, nici nevasta nu pot să-i ia banii… Păi Florin Salam e vreun prost? Florin Salam ia banii la toată România asta și nu-i zice nimeni nimic. E prea iubit. Voi, care scrieți și îi înjurați pe interlopi… sunteți în necunoștință de cauză… Credeți că e adevărat că-i iau banii lui Salam sau vreunui lăutar? Mai suntem acum 20 de ani? Dacă i-ai luat banii unui lăutar, nu-ți mai vine”, a precizat Mircea Nebunu prin intermediul unui live pe contul personal de socializare.

(NU RATA: MIRCEA NEBUNU’, MESAJ PENTRU ABI TALENT, CEL CARE SE ALINTĂ FĂRĂ NICIUN MOTIV “REGELE ROMÂNIEI”. “NU MAI E RESPECT!”)

Zice Petcu ăla și lumea înjură… sunt mii de mesaje și văd că nici un lăutar nu iese să spună: ”dom’le, nu-i adevărat”… Lăutarii d-aia sunt lăutari – să vină să cânte și la 3 noaptea, când să cânte, la 2 ziua? Scriu ziarele și lăutarii nu vin să spună… hai, că mai sunt neînțelegeri pe la petreceri, te mai întârzie o jumătate de oră, ce, lăutarii sunt așa proști să le ia cineva banii? Eu nu cred. Mai ales Florin Salam…

Ziarele și lumea văd: uite dom’le, interlopii le iau banii la lăutari… Păi lăutarii de unde au bani, mă?… De unde sunt cunoscuți lăutarii? N-am nimic cu lăutarii, îi iubesc, sunt viața mea, îi respect pe toți… Și ziarele mă pun pe mine în poză, pe cine să pună… Mie îmi pare bine, ei m-au făcut mare, eu recunosc… Se vând bine cu mine… dar acum că le luăm noi banii la lăutari sau lui Florin Salam, că vine unul și spune, voi scrieți imediat…”, a mai povestit Mircea Nebunu’.

Ce a susținut Denis Petcu

La începutul lunii februarie, Denis Petcu a declarat că jumătate din banii pe care un lăutar îi strânge la un eveniment ajunge “la șmecher”.

Dacă un șmecher ia un lăutar și îi spune: am un botez și vreau să mergi cu mine acolo… lăutarul nu e plătit, merge pe ”șpagă” – dacă se face, bine, dacă nu se face, iarăși bine. Dacă acolo s-a făcut, de exemplu, 1.000 de euro, o parte, 500 de euro, se duc la șmecher. El spune: te-am luat cu mine să nu stai acasă, lăutarul tace din gură de frică, fie el cel mai cunoscut lăutar, n-o să spună niciodată că nu-i așa. Din cei 500 de euro rămași, lăutarul îi împarte cu formația. Iar dacă nu se face nici un ban, pleacă acasă cum a venit.Partea cea mai rea intervine dacă nu vrei să te duci. De multe ori sunt bătuți, nu că se duce peste ei în casă dar îi prind la diferite evenimente. Acolo îi bat, îi înjosesc în fața oamenilor, de multe ori le ia și banii”, a dezvăluit fostul manelist.