Mircea Beuran, reținut de DNA! E acuzat că a luat mită

Publicat: 13/02/2020 | 21:53

Medicul Mircea Beuran, recent, implicat în scandalul pacientei care a luat foc pe masa de operație la Floreasca, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Este acuzat de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție spun că au date și probe care demonstrează acuzațiile, potrivit stiripesurse.ro.

Mircea Beuran îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, potrivit informațiilor DNA. (CITEȘTE ȘI: FOSTUL MINISTRU AL SĂNĂTĂȚII E FOC ȘI PARĂ, DUPĂ CE PACIENTA DE LA SPITALUL FLOREASCA A ARS CA O TORȚĂ ȘI A MURIT! ACUZE FĂRĂ PRECEDENT)

În ordonanţa procurorilor se arată că, la data de 18 decembrie 2018, Mircea Beuran a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 de  euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Beuran este acuzat că a primit banii atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câşti garea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

Mircea Beuran va fi dus vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. (NU RATA: ANUNȚUL CUTREMURĂTOR DE LA SPITALUL FLOREASCA: ”VORBIM DESPRE OMOR DIN CULPĂ!”)

Mircea Beuran a fost şeful Secţiei de chirurgie de la Spitalul Floreasca, el fiind demis în luna ianuarie, după ce o femeie a decedat în urma unor arsuri suferite pe masa de operaţie.

Ce spunea Mircea Beuran, după incidentul de la Floreasca

Chirurgul Mircea Beuran a făcut declarații în apărarea sa după ce o femeie a suferit arsuri grave chiar pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca, apoi a murit. El a spus că nu a fost în blocul operator în momentul când pacienta a suferit arsuri, adăugând că medicii erau „șocați” când acesta a ajuns în sala de operație.

„Această pacientă s-a prezentat la noi adusă de niște colegi chirurgi care au ne-au rugat să găsim o soluție pentru că este un caz oncologic depășit și este refuzat de spitalele din București. Ea nu se mai putea alimenta (…) În ziua de 22 decembrie a făcut o hemoragie severă. Un coleg de-al meu, venind la contravizită, sesizează lucrul acesta, îmi dă telefon și le-am spus că bolnava trebuie dusă la sala de intervenție și voi veni și eu să ajut echipa. Au dus pacienta în blocul operator, iar în clipa în care au folosit electrocauterul au simțit miros de priză arsă. Imediat, au sesizat că a apărut fum la câmpul operator. (VEZI AICI: POLIŢIA CAPITALEI A INTERVENIT! ANCHETĂ ÎN CAZUL FEMEII CARE A LUAT FOC ÎN SALA DE OPERAŢII DE LA SPITALUL FLOREASCA)

ntrând aer sub câmp s-a autoaprins, este greu de spus cum s-a produs această scânteie. (…) Pacienta fiind alergică, iar familia știa acest lucru, nu i-am putut administra substanța de contrast. Echipa care era atunci a căutat prin diferite mijloace să oprească flacăra. Eu în momentul acela nu eram în echipa operatorie, nu eram în blocul operator, iar acest lucru se poate dovedi foarte ușor, prin camerele de supraveghere.

În clipa în care eu am ajuns, bolnava era deja mutată în altă sală, iar echipa căuta să facă hemostază, adică oprirea sângerării. (…) Când ei căutau să facă acestă hemostază am apărut și eu și m-am alăturat echipei. Echipa era șocată și am preluat operația. După ce am finalizat operația, am pregătit tot ce trebuia făcut pentru a pune pacientul în poziția de a fi transportată în Terapia Intensivă a Marilor Arși”, a spus chirurgul Mircea Beuran la Antena 3.