Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu! Decizia este definitivă

Publicat: 20/02/2020 | 18:45

Profesorul Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu, au decis, joi, magistrații Curții de Apel București.

Mircea Beuran rămâne în arest la domiciliu. Decizia dată de judecători în acest caz este definitivă. Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, în 14 februarie, plasarea lui Mircea Beuran în arest la domiciliu după ce procurorii DNA ceruseră arest preventiv pentru medicul acuzat de luare de mită.

În 13 februarie, Mircea Beuran a fost reţinut pentru 24 de ore. În ordonanța procurorilor se arată că, în 18 decembrie 2018, medicul, care, la data faptei, îndeplinea funcțiile de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București „a acceptat și primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din București (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”.

Procurorii au precizat că dosarul a fost deschis în urma sesizării depuse de persoana care a remis banii respectivi, cu titlu de mită.

„Inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universității de Medicină și Farmacie «Carol Davila» București scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către martor. Până în prezent, postul respectiv nu a fost scos la concurs, au mai arătat reprezentanții DNA.