Mircea Badea îl susține pe vloggerul Colo, instigatorul de violuri. Reacție șocantă: „A fost reținut pentru că a spus asta?”

Publicat: 10/06/2020 | 14:45

Alexandru Bălan, supranumit Colo, a fost audiat aseară în jurul orei 21:00, la Secția 9 de Poliție, apoi reținut. Tânărul care a instigat comunitatea de aproape un million de fani, printre care cei mai mulți copii, la comportamente brutale și nefirești față de femei, în special minore, a fost prezentat miercuri, 10 iunie, la Parchet. Deși majoritatea oamenilor cunoscuți l-au blamat pentru ceea ce a spus, cerând să fie judecat, sunt și oameni care îndrăznesc să-i ia partea. Mircea Badea reacționează și îi ia apărarea.

CITEȘTE ȘI: Câți lei câștigă pe zi din șpagă băiatul cu șezlongurile de pe plajele din Mamaia! Aparent, îți stârnește mila, dar adevărul e cu totul altul

Într-un filmuleț postat pe rețelele sociale, Alexandru Bălan le-a explicat sutelor de mii de copii care îl urmăresc cum ar proceda el cu o adolescentă de 16 ani. În termeni expliciți și extrem de dur, acesta a vorbit despre viol, despre agresiuni sexuale și agresiuni fizice.

Acest limbaj și mod de gândire extrem de dăunător și toxic a creat un val de revoltă pe rețelele sociale. Motiv pentru care maginile au ajuns și la Poliția Capitalei, care a început să facă verificări. Astăzi, 10 iunie, Colo a fost prezentat judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

CITEȘTE ȘI: Tragedie într-o familie din Botoșani. Un copil de 12 ani s-a spânzurat, de teamă să nu fie pedepsit de părinți

În timp ce tânărului i-a fost deschis dosar penal și este judecat pentru faptele sale instigatoare, Mircea Badea dă dovadă de curaj în a-l apăra pe bărbatul care a îndemnat o comunitate de aproape un million de adolescenți că este bine să abuzezi de minore. Prezentatorul de la Antena 3 și-a spus punctul de vedere despre cazul lui Alexandru Bălan, la emisiunea ”În gura presei”.

”Mă uit pe tot felul de știri care apar. Ați auzit de Colo? Are un canal de YouTube. Tocmai a fost reținut. Și va fi dus în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă. (…) Pe mine m-a luat de ochi asta cu a fost reținut. Deci a fost reținut pentru că a spus asta? (…) Deci, a fost reținut pentru asta? Mie mi se pare excesiv,”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus în România, 10 iunie. Bilanțul infectărilor a ajuns la 20.945. Din cauza COVID-19 și-au pierdut viața 1.360 persoane

Mai mult, Mircea Badea a comparat cazul instigatorului de violuri cu cazul lui, personal, în care Traian Berbeceanu  a descris în online cum l-ar bate pe prezentator.

Îmi aduc aminte ce a spus domnul Traian Berbeceanu. A spus în felul următor despre mine acum un an: Mitocanul ăla de Badea trebuie bătut zilnic. (…) În stradă, aceea este bătaia care doare cu adevărat. Să simtă prostovanul cum trosnește o claviculă, cum bubuie pumnul în tâmplă, să afle care-i gustul bordurii și mirosul asfaltului. Golănește!

Eu, personal, nu am o problemă cu ce a scris Berbeceanu. Repet: îl aștept oricând. Și acum, dacă vine, în timpul emisiunii, măcar să-l filmăm în direct. Nu am nicio problemă. Nu mi-e frică absolut deloc. Nicio problemă. Dar mă gândesc, dacă tot o ardem pe statul de drept, să nu avem un dublu standard. Dacă vloggerul Colo a fost reținut și va fi dus în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru porcăria pe care a spus-o, păi hai să le punem în oglindă!”, a mai spus acesta.