Mircea Badea, discuție cu o doctoriță din Suceava, infectată cu coronavirus. Este bulversant ce i-a dezvăluit cadrul medical. “Harneala asta nu mai este de actualitate!”

Publicat: 27/03/2020 | 11:24

Potrivit datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, în acest moment la nivel național sunt 153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19.

VEZI AICI: UN MILION DE DOLARI! DONAȚIE URIAȘĂ PENTRU CRUCEA ROȘIE!

Mircea Badea, cunoscutul prezentator de la Antena 3, a purtat o discuție prin telefon cu o doctoriță tânără din Suceava, infectată cu coronavirus. Prin acest gest, jurnalistul a vrut să scoată în evidență că în fața virusului COVID-19 nu doar persoanele în vârstă sunt vulnerabile.

SUSPENDAREA PLĂȚII DATORIILOR | Cea mai mare instituție financiară pregătește un ajutor de sute de miliarde de dolari pentru atenuarea poverii datoriilor în timpul pandemiei

Se simte rău. Am vorbit cu dânsa joi. Voia să vorbească cu mine și am sunat-o. Am întrebat-o cum se simte. Nu se simțea foarte bine. Avusese febră, acum nu mai avea. Dar mi-a spus că are o arsusă în piept de care nu scapă și încă nu poate respira ca lumea. Vorbea ca un om care nu poate să respire bine.

Doamna doctor este mai tânără ca mine. Și se simțea foarte rău. A fost într-o stare mult mai rea oricum. Acum este internată la un spital din Iași după ce a fost infectată la spitalul din Suceava. Este tratată într-un spital pavilionar, stau patru oameni în cameră, cu WC-ul pe hol.

Mi-a zis că în ultimele 24 ore, au fost aduși 4-5 bărbați infectați, cu vârste între 35 – 45 ani, bărbați în putere, care nu aveau alte probleme de sănătate. Se simțeau foarte rău, nu mai puteau să respire. Doi dintre ei au ajuns la terapie intensivă. Toată harneala asta cu ideea că COVID – 19 afectează doar vârstnicii nu prea mai este de actualitate. De la zi la zi, teza bazată pe statistica incipientă nu mai funcționează”, a povestit Mircea Badea.

NU RATA: O DOCTORIŢĂ ROMÂNCĂ AFLATĂ ÎN ITALIA ÎN RĂZBOIUL CU NOUL CORONAVIRUS ŞI-A FĂCUT TESTAMENTUL! CARMEN PANTARU I-A FĂCUT MĂRTURII CUTREMURĂTOARE LUI SILVIU ANDREI

Sfaturi esențiale pentru a te proteja de COVID-19

Spălați-vă mâinile de multe ori;

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;

Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;

Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;