Mircea Badea a răbufnit, după noul acord între MAI și BOR: „Așa ceva chiar trebuie văzut, vreau să văd!”

Publicat: 16/04/2020 | 09:45

Mircea Badea este unul dintre oamenii care nu se tem să spună lucrurilor pe nume și să aibă păreri despre orice. Imediat după acordul încheiat între MAI și BOR, celebrul moderator și-a spus părerea cu privire la acest aspect și susține că împărțirea Luminii Sfinte tuturor oamenilor din țara noastră, în noaptea de Înviere este o adevărată provocare. 

Mircea Badea și-a spus părerea despre noul acord încheiat între MAI și BOR și susține că împărțirea Luminii Sfinte tuturor românilor, în noaptea Învierii este o adevărată provocare pe care vrea să o vadă dusă la bun sfârșit. Cu umorul său specific, Mircea Badea a făcut și câteva glume pe seama acestui subiect.

CITEȘTE ȘI – MIRCEA BADEA, DERAPAJ HALUCINANT! MESAJ PENTRU ACTORII INDEPENDENŢI, ÎN PLINĂ PANDEMIE DE CORONAVIRUS: „LE DONEZ O…”

”Cred că adevăratul miracol, adică încă un miracol ar fi felul în care vor reuși cei de la MAI și voluntarii să facă treaba asta cu distribuirea Luminii, în noaptea de Înviere. Eu am înțeles prin fereastră, sunt cel mai mare fan al acestei inițiative. Știu că s-a făcut un recensământ. Îți dai seama, să distribui lumina într-o noapte, la toată lumea din țara asta. Așa ceva trebuie văzut. Chiar vreau să văd. Acesta chiar e un subiect.

Marea opinteală a celor care conduc România e pe subiectul ăsta. Măștile, mănușile, spitalele care nu sunt, astea sunt undeva în subsolul preocupărilor. Oricum n-au constituit o piatră de încercare. Asta cu lumina, le-a intrat rău pe contrasens” a spus Mircea Badea, la Antena 3.

Prevederile noului acord MAI-BOR

1. Slujbele se vor oficia cu îndrumarea BOR și prevederilor din ordonanțele militare;
2. Paștele va fi distribuit la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntari, vineri și sâmbătă, între orele 8-17 și în prima zi de Paște, între 06-12:00;
3. Sfânta lumină va fi distribuită în parohii, la cerere, de personalul clerical și maximim 5 voluntari, cu echipament  de protecție, mască și mănuși;
4. Aceștia vor purta o banderolă albă pe braț și un ecuson ștampilat de parohie;
5. Enoriașii vor primi lumina de la fereastră, sau din fața curții’
6. La bloc, va fi primită de administratorul blocului;
7. Structurile MAI vor asigura ordinea publică”

Aceste modificări au fost adoptate cu scopul de a preveni răspândirea infectării cu COVID-19.