Mircea Badea a răbufnit. Ce părere are despre introducerea educației sexuale ca materie în școli. “Ce îmi face? Mă învață în clasa a patra cum să…”

Publicat: 06/06/2020 | 15:56

Mircea Badea nu înțelege de ce elevii ar trebui să aibă ca materie la școală educația sexuală, din moment ce în România nu ar exista specialiști care să o predea. Reacția prezentatorului de la Antena 3 vine în contextul anunțului făcut de Klaus Iohannis, care promulgase legea prin care în toate unitățile de învățământ să se desfășoare o oră de educație sexuală pe semestru.

VEZI AICI: CELE MAI EROGENE ZONE LA FEMEI. SFATUL SEXOLOGILOR PENTRU O PARTIDĂ REUŞITĂ DE AMOR

Ulterior, mai mulți parlamentari au propus un amendament, anume ca educație sexuală să se numească în școli educație sanitară și să fie predate cu acordul părinților. A fost momentul în care au început mai multe dezbateri pro sau contra la televizor. Recent, Mircea Badea a ales să-și spună la rândul lui opinia.

Ce se întâmplă concret? Cine vine să predea? Asta cu vine un ONG-ist, aici sunt împotrivă! Hai să nu vină un ONG-ist. Hai să presupunem că un ONG-ist nu este un specialist. Nu vreau să-l învețe un ONG-ist pe fii-miu nimic. Sigur, neimportant ce vreau eu. Că va face Ministerul o comisie și va spune: ‘Tu taci din gură, l-ai făcut pe ăsta, tu plătești facturile, de restul ne ocupăm noi’” , a spus Mircea Badea, potrivit Antena 3.

NU RATA: Zodia de care să nu te îndrăgosteşti. Iată de cine trebuie să te fereşti

Mircea Badea: “Eu nu am înțeles ce a aia educație sexuală!”

Eu n-am înțeles ce e aia educație sexuală. Aș fi pro sau contra dar n-am înțeles ce e aia. Ce înseamnă educație sexuală? Dacă am putea defini ce e aia poate aș fi pro sau contra.

Când vorbim despre matematică, înțeleg ce e aia matematică, vorbim despre geografie, înțeleg ce e aia geografie. Treaba asta cu educația sexuală nu poate fi predată ca geografia sau matematica. De ce? Pentru că geografia și matematica nu se suprapun peste un set de valori, oricare ar fi ălă, pe care un individ la orice vârstă le are.

Treaba asta cu educația sexuală, nu am înțeles la ce se referă exact. Mă educă sexual, ce îmi face? Mă învață la clasa a patra cum să pun prezervativul. De ce? Se pune problema să nu îl pun bine când e cazul? Pe bune?”, a mai spus Mircea Badea.