Miracolele există! Alina, o româncă din Italia cu coronavirus a fost salvată de medici: „Toți sunt niște îngeri”

Publicat: 28/03/2020 | 19:00

Într-o lume în care pandemia de coronavirus face victime pe bandă rulantă, tot mai multe de la o zi la alta, se pare că miracolele încă mai există. 

Alina Vivsenco, o româncă de 47 de ani din Italia se numără printre primii oameni care au fost infectați cu coronavirus. Aceasta locuiește cu soțul ei, dar și cu fiul lor de 21 de ani, în Val di Susa, în apropierea orașului Torino. Pentru Alina, totul a început pe 28 februarie 2020, atunci când a simțit că nu se simte bine. Alina a început să aibă probleme grave de respirație și a ajuns pe mâna medicilor.

CORONAVIRUS | BILANȚ NEGRU în Spania: 832 de decese în ultimele 24 de ore

Cu toate acestea, românca de 47 de ani a primit un tratament cu antibiotice și a fost trimisă acasă. În numai câteva zile, starea ei de sănătate s-a înrăutățit și s-a dus de urgență la spitalul din Rivoli, conștientă fiind că ar putea să fie infectată cu coronavirus.

În ciuda faptului că a fost testată pozitiv cu Covid-19, românca a fost din nou trimisă acasă, unde a stat până în data de 13 martie. Starea de sănătate tot mai precară de la o zi la alta a făcut-o să ajungă din nou la spital, în Torino, în stare gravă. În momentul în care medicii au preluat-o, plămânii Alinei mai funcționau la un sfert din capacitatea normală, iar fiecare gură de aer pe care o lua era o nouă șansă la viață, informează torinoggi.it.

Din fericire, medicii au putut să facă un miracol pentru românca de numai 47 de ani și au salvat-o, iar aceasta le este extrem de recunoscătoare pentru grija lor, dar și pentru eforturile pe care le-au depus, pentru a-i aduce sănătatea.

„Din momentul în care am primit oxigen, m-am simțit mult mai bine. După câteva zile am început să mă simt mai bine și am fost externată. Pe 22 martie am fost din nou testată, iar rezultatul a fost tot pozitiv. Mă simt în continuare foarte slăbită, sunt acasă și mă odihnesc. Medicii, asistentele, toată lumea din spitalul din Cuneo. Toți sunt niște îngeri. Le mulțumesc tuturor pentru ce au făcut pentru mine. Am fost norocoasă pentru că m-am numărat printre primii pacienți și am avut un pat și oxigen” a spus românca, pentru sursa citată.