Minunea care s-a întâmplat la Brașov. O fetiță înecată s-a întors „din morți” după două ore de resuscitări

Publicat: 18/04/2021 | 16:51

Fetița de aproape 2 ani, care a căzut sâmbătă, într-un pârâu dintr-o localitate din judeţul Braşov, a revenit a viață după două ore în care a fost, practic, moartă.

Atunci când a fost scoasă din apă, fetița nu semne vitale, iar echipajul de intervenţie SMURD chemat la faţa locului a demarat manevrele de resuscitare, informează ziarul local Monitorfg.

Timp de două ore echipajele de salvare au efectuat manevrele de resuscitare, însă chiar cu puțin timp înainte să constate decesul, acestea au observat că fetiței i-a revenit pulsul.

Cele mai rare cazuri

Imediat după ce inima a început să îi bată iar, copila a fost transportată la Spitalul Județean Brașov. Surse medicale au declarat pentru ziarul Libertatea că fetița este internată în secția de Terapie Intensivă a unității medicale, în stare gravă, dar stabilă.

ISU precizează că, într-adevăr, aceste cazuri, în care semnele vitale să reapară după atâta timp, sunt foarte rare.

„Vă dau toate oile mele numai să salvaţi fetiţa” a spus bunica fetiței, care a spus că a avut loc un adevărat miracol.

„Cred că a fost o minune de la Dumnezeu. (…) Copila intrase şi în şoc hipotermic. Dar au ajuns între timp medicii cu ambulanţa de tip C, una dotată cu terapie intensivăă, de la Braşov, şi ei au reluat resuscitarea.

I-au făcut şi o injecţie cu adrenalină, care cred că a ajutat foarte mult. Două ore au insistat asupra fetiţei.

Când am văzut că începe să respire, ne-am bucurat toţi şi ne-am şi şocat în acelaşi timp că s-a reuşit să o readucă la viaţă. Fetiţa a avut zile” a povestit pentru presa locală Cristian Suciu, care a fost la faţa locului.

Citește și: Emoționat. Lecție de viață dată românilor de o fetiță de 9 ani. Ce a făcut cu un portofel găsit pe stradă