Minunea care dă speranță Italiei. Un centenar s-a vindecat de coronavirus. Situația actuală a victimelor

Publicat: 26/03/2020 | 21:07

Un italian în vârstă de 101 de ani, testat pozitiv cu COVID-19 s-a vindecat şi a fost externat miercuri seară dintr-un  spital din oraşul Rimini, situat pe coasta Mării Adriatice.

Anunțul a fost făcut joi de viceprimarul localităţii, Gloria Lisi. „Am prieteni care lucrează într-un spital local, cu care vorbesc seara, după ce ne-am terminat ziua de muncă.

Ieri, mi-au spus că un bărbat, născut în 1919, a fost spitalizat după ce fusese testat pozitiv cu COVID-19.

Acel domn are un aspect foarte plăcut şi a devenit în scurt timp „mascota” spitalului. Aseară mi-au telefonat pentru a-mi spune că domnul în cauză a fost externat din spital.

Într-o perioadă precum aceasta, e întotdeauna benefic să oferim oamenilor puţină speranţă”, a declarat viceprimarul din Rimini, într-un interviu telefonic.

Pe culmile disperării

Italia a trecut, joi, 26 martie pragul de 80.000 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus. Doar în ultimele 24 de ore încă 6.153 de persoane s-au îmbolnăvit. Sunt mai multe cazuri raportate decât în ziua precedentă.

La capitolul decese, țara europeană cea mai afectată de pandemie, a înregistrat un număr ușor mai scăzut de decese: 662 față de 683 anunțate miercuri.

Record pentru Europa

În total, a depistat până acum 80.539 de cazuri de Covid-19, iar 8.165 dintre aceste persoane au murit. Este, de departe, țara cu cel mai grav bilanț al deceselor.

Pe de altă parte, 10.361 de persoane s-au făcut bine, astfel că în prezent Italia are 62.013 cazuri active de Covid-19. Din păcate, 3.612 dintre acestea sunt cazuri grave.

Imagine de Miguel Á. Padriñán de la Pixabay