Minsitrul Sănătății, noi informații despre coronavirus. Când va fi vârful epidemiei în România

Publicat: 19/03/2020 | 23:05

Minsitrul Sănătății a făcut noi informații despre coronavirus. Victor Costache când va fi vârful epidemiei în România.

”Scenariul este greu de anticipat deoarece autorităţile şi Guvernul Orban au luat măsuri foarte stricte. Ceea ce este contraproductiv este acest aflux de călători din toate ţările din Europa care se întorc. Cifrele nu sunt foarte clare deoarece au intrat prin toate punctele de frontieră.

Este din ce în ce mai greu să călătoreşti în această perioadă. Din cele 277 de cazuri, peste 80 la sută sunt cazuri de import şi ceilalţi sunt contacţi ai cazurilor de import”, a spus Victor Costache la Digi 24.

Întrebat când va fi vârful epidemiei în România, ministrul Sănătăţii a spus că în cel mult zece zile poate da un răspuns clar.

”Cred că vom putea răspunde într-o săptămână – 10 zile la această întrebare, este foarte important să analizăm evoluţia în zilele ce urmează ca să facem o predicţie în acest sens.

Sunt măsuri pre-spital, de a reduce măsurile de limitare socială şi în acelaşi timp, întărim spitalele pentru a creşte capacitatea de primire pentru pacienţii Covid 19. Toţi aceşti pacienţi sunt deja strânşi într-o bază de date prospectivă, care este pe un server la STS, unde avem acces şi sunt trecute.

Este foarte important să ştim toate detaliile medicale, ancheta epidemiologică, toate datele personale şi ce tratament a beneficiat fiecare pacient. Şi aţi văzut, în Timişoara se preferă un anumit tip de tratament, în Bucureşti sunt deja două scheme terapeutice şi o dată la două zile, specialiştii noştri se întâlnesc într-o videoconferinţă pentru a unifromiza aceste practici”, a mai spus Victor Costache.