Ministul Muncii, Violeta Alexandru: “ANOFM să publice subvențiile pentru angajarea șomerilor.Vom afla cum s-au acordat banii!”

Publicat: 07/01/2020 | 09:17

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că marți va emite un ordin prin care va cere ANOFM să centralizeze și să publice, la zi, lista angajatorilor beneficiari de subvenții pentru angajarea șomerilor, pentru a afla dacă acești bani s-au acordat preferențial sau transparent.

Ca să facem treabă, mai întâi curățăm! Cea mai bună curățenie: scoatem totul la lumină. Mâine dimineață Ordinul prin care cer să se centralizeze și să se publice subvențiile, la zi, din toată țara, pentru angajarea șomerilor, pleacă spre ANOFM. Mulți bani europeni au fost la dispoziția AJOFMurilor pentru a le acorda firmelor ca să angajeze persoane peste 18 ani sau peste 45. Vom afla cum s-au dat, transparent sau preferențial și ce s-a întâmplat cu banii. Mă interesează rezultatele. Nicio firmă care a făcut treabă nu are de ce să fie deranjată de măsura mea. Vrem același lucru: corectitudine și cât mai mulți oameni în piața muncii din România. Nu regret că mai și deranjez – lucrurile care nu sunt în regulă”, a scris ministru, pe pagina sa de Facebook, în noaptea de luni spre marți.

Violeta Alexandru a atașat la postare și o fotografie a ordinului pe care îl va emite marți.

Conform documentului, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va trebui să publice, până vineri, pe site-ul propriu, lista angajatorilor care au beneficiat de subvenții pentru angajarea șomerilor, data înregistrării cererii pentru acordarea subvenției, suma primită, numărul de persoane care căutau un loc de muncă și au fost încadrate, dar și categoria de vârstă vizată. Datele trebuie centralizate pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019.