Nelu Tătaru susține că bucureștenii ar putea fi în pericol. Când vom atinge vârful pandemiei și la ce număr de cazuri se va ajunge

Publicat: 02/04/2020 | 22:07

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi seară că situația din București, unde sunt aproape 600 de cazuri de coronavirus, este momentan sub control, dar ar putea degenera.

Nelu Tătaru spune că situația din Capitală s-ar putea dacă pacienții vor ajunge să aibă nevoie de ventilare mecanică.

„La București, problemele vor începe când vom avea pacienți critici, care vor avea nevoie de ventilație mecanică. E o situație stabilă, cu focare mici, care poate fi controlată de medici și prin distanțarea socială”, a spus Nelu Tătaru la TVR1.

Vârful va fi atins în aprilie

Întrebat când pandemia va atinge vârful în România, ministrul Sănătății a declarat că acest moment va fi în a doua jumătate a lunii aprilie.

”Îl văd mai ascuțit sau mai domol în funcție de ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar și populația prin măsurile care trebuie respectate.”

Ce înseamnă acest vârf de cifre

Concret, aceste cifre înseamnă că numărul de pacienți infectați ar putea ajunge la 10.000 sau 15.000 la nivel național,

„Depinde cum avem rata de transmitere locală: accelerată sau nu. Poate fi din cazuri ușoare și medii, din cazuri grele, critice, care necesită suport, și atunci vom avea o aglomerare și vom avea și decese.

Cred că pe la finalul lunii mai oamenii vor putea ieși din casă.”