Ministrul Sănătății, revoltat de nerespectarea măsurilor anti-covid! „Aş prefera sancţiuni mai dure”

Publicat: 27/02/2021 | 16:00

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, s-a arătat revolta de faptul că în mai multe locuri din Capitală a observat că măsurile anti-covid nu sunt respectate de către cetățeni. Acesta a condamnat iresponsabilitatea unora și a declarat că ar trebui aplicate sancțiuni mai dure și chiar închise unele locuri.

Vlad Voiculescu a subliniat că lupta împotriva virusului nu poate să fie dusă de doar o parte din populație. Acesta s-a arăta indignat de cei care încă încalcă regulile și nu au înțeles până acum cât de periculos este noul virus. (CITEȘTE ȘI: REVIN RESTRICȚIILE! SE ÎNCHID RESTAURANTELE ȘI CAFENELELE DIN MAI MULTE LOCALITĂȚI DIN ILFOV)

„Cred că trebuie să fim precauţi şi am avut astăzi o discuţie din nou cu domnul ministru Bode – personal, mergând prin oraş, atunci când pot să fac lucrul ăsta, am observat că sunt destule locuri aici, în Capitală, unde nu sunt respectate regulile.

Aş prefera să închidem temporar câteva locuri în care nu se respectă regulile, înainte să închidem şcolile. Aş prefera să fie respectate regulile. Aş prefera sancţiuni mai dure, aceasta este preferinţa mea ca ministru al Sănătăţii şi preferinţa mea ca cetăţean”, a declarat Voiculescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății, despre sistemul medical.

Vlad Voiculescu a vorbit și despre situația în care se află sistemul medical în prezent, despre măsurile ce se iau în spitale, dar și despre apropierea valului 3 al pandemiei. (VEZI ȘI: AVERTISMENT SUMBRU DIN PARTE DIRECTORULUI MEDICAL DE LA „MATEI BALȘ”! „NE ESTE TEAMĂ CĂ VALUL 3 VA FI MAI RĂU DECÂT VALUL 2”)

„Pe de o parte, noi nu suntem Ministerul COVID-19, ci Ministerul Sănătăţii, aşa încât ne pregătim în acest moment să revizuim fluxurile din mai multe spitale care tratează pacienţi COVID, tocmai că există şi alţi pacienţi cu alte patologii care au nevoie de asistenţă medicală. Revizuim acum, împreună cu toate DSP-urile din ţară şi cu toate spitalele, aceste fluxuri în aşa fel încât spitalele să poate să ajute atât pacienţi cu COVID-19, cât şi pacienţi cu alte suferinţe.

 Dar, până una alta, nu putem exclude un alt treilea val. Asta înseamnă că păstrăm capacităţi care acum sunt libere în spitale tocmai pentru a avea posibilitatea să îngrijim pacienţi dacă va fi nevoie, sperăm să nu fie nevoie, dar nu putem exclude”, a mai spus Vlad Voiculescu.