Ministrul Sănătății, în haosul de la Spitalul din Suceava: ”Nu se știe nimic!”

Publicat: 02/04/2020 | 21:45

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a ajuns joi la Suceava, pentru a evalua situația în care se află Spitalul Județean, unde peste 300 de oameni sunt internați cu virusul COVID-19. Tătaru a dezvăluit că acolo este haos.

”În acest moment, nu ştie în nicio secţie câţi sunt bolnavi, câţi sunt în izolare la domiciliu sau câţi nu sunt prezenţi. În acest moment, de la managementul local noi nu avem nicio informaţie. Am discutat cu managerul actual, nu are absolut nicio informaţie, nicio previziune despre ce trebuie făcut în continuare şi care ar fi necesarul. Astăzi, la prima întâlnire a noii echipe cu vechea echipă managerială, nu au putut să facă un schimb de necesar”, a spus Tătaru. (CITEȘTE ȘI: IOHANNIS A FĂCUT ANUNȚUL: BONUS LUNAR PENTRU MEDICII CARE LUCREAZĂ CU PACIENȚI COVID-19)

Joi, la conducerea spitalului a fost numit un management medical și militar, iar un secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, ofiţer în rezervă, va rămâne acolo pentru a supraveghea activitatea.

„În săptămâna care începe va urma o reaşezare a tuturor persoanelor care lucrează în Spitalul Judeţean Suceava pentru a vedea în ce stadiu se află. În acest moment, nu ştie nicio secţie câţi sunt bolnavi, câţi sunt în izolare la domiciliu sau câţi nu sunt prezenţi. Înţelegem, este o frică, dar trebuie să ştim cu cine lucrăm. Va veni, într-o primă perioadă, personal de la Iaşi, pentru patru-cinci zile va veni şefa Clinicii de ATI care va pune bazele reînceperii activităţii de anestezie şi terapie intensivă în Spitalul Judeţean, va veni un nou medic epidemiolog de la DSP Neamţ şi încep să apară rezidenţi de ultimul an, precum şi medici primari de diferite specialităţi în judeţul Suceava. Încercăm să suplinim în acest moment, până medicii din judeţul Suceava vor reveni la locurile de muncă, sper eu, sănătoşi. În perioada imediat următoare managementul spitalului va chema, programat, aceşti medici pentru a nu mai face acele greşeli care s-au făcut în timp şi le va evalua starea, atât de sănătate, cât şi a locului de muncă. (…) Încă nu s-a terminat o perioadă de urcuş a acestei pandemii la nivelul Sucevei şi României, va veni o perioadă de stabilizare şi apoi va veni o parte în scădere a acestei pandemii”, a dezvăluit Nelu Tătaru. (NU RATA: KLAUS IOHANNIS A INTERVENIT ÎN CAZUL ”SPITALULUI MORȚII”: ”MILITARIZARE! FORȚELE DE ORDINE TREBUIE SĂ INTERVINĂ. ESTE NECESAR!”)

„În acest moment, de la managementul local noi nu avem nicio informaţie. Am discutat cu managerul actual, nu are absolut nicio informaţie, nicio previziune despre ce trebuie făcut în continuare şi care ar fi necesarul. Astăzi, la prima întâlnire a noii echipe cu vechea echipă managerială, nu au putut să facă un schimb de necesar”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru a mai anunțat că cei mai mulți medici și asistente nu au fost testaţi pentru Covid-19, iar evaluarea acestora se va face în perioada următoare. (VEZI AICI: ARAD. MESAJUL EMOȚIONANT AL REZIDENTEI ITALIENCE CARE L-A IMPRESIONAT PE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: ”AM FĂCUT UN JURĂMÂNT, VALABIL ÎN ORICE ȚARĂ!”)

„În acest moment, aveţi internaţi 324. Până la 530, restul sunt în alte părţi. Va trebui să-i căutăm, să-i aducem la spital”, a încheiat Nelu Tătaru.