Ministrul Finanțelor te învață ce trebuie să faci dacă banca îți refuză amânarea ratelor

Publicat: 08/04/2020 | 17:50

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 3 aprilie, legea pentru suspendarea rambursării creditelor la bănci. Numai că băncile pot decide să nu suspende ratele, din diferite motive. Ministrul Finanțelor a explicat ce trebuie să facă oamenii a căror cereri sunt refuzate. (CITEȘTE ȘI: DOI BUZOIENI VINDECAȚI DE COVID-19 AU FOST TESTAȚI POZITIV! CUM EXPLICĂ MEDICUL MIHAI CRAIU)

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a prezentat, pe Facebook, normele Ministerului Finanţelor Publice, în cazul în care românii sunt refuzați de către o instituție financiar-bancară privind amânarea plății ratelor.

SENATUL A VOTAT! COPIII CADRELOR MEDICALE CARE MOR ÎN LUPTA CONTRA CORONAVIRUS VOR AVEA PENSII DE URMAȘ

”Asa cum am promis, urmărim implementarea normelor MFP. În cazul în care ați fost refuzați de o instituție financiar – bancară:

????Formularul pentru sesizări legate de amânarea ratelor la credite acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare este disponibil pe site-ul: https://aici.gov.ro

????Sesizările vor fi analizate de către conducerea MFP cu celeritate, astfel încât să identificăm instituțiile care nu respectă prevederile OUG 37 și normele de aplicare.

RUSIA ÎNCEPE SĂ TESTEZE PE OAMENI UN VACCIN ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS! VLADIMIR PUTIN A LUAT NOI MĂSURI PE DURATA PANDEMIEI

????Platforma https://aici.gov.ro are ca scop facilitarea accesului cetățeanului la serviciile publice prin eliminarea timpului de deplasarea până la instituție, a contactului fizic direct cu personalul instituției și prin reducerea timpului de răspuns.

????@Autoritatea pentru Digitalizarea României va inrola, etapizat, toate instituțiile publice din Români în platforma https://aici.gov.ro.”, a scris Câțu pe pagina de socializare.