Ministrul Educației anunță noi reguli! Înscrierile la grădinițe se vor face online

Publicat: 03/05/2020 | 23:36

Epidemia de coronavirus a dat peste cap sistemul de învățământ, care a trebuit să adopte noi reguli și să recurgă la lecții online, pentru ca elevii să își poată continua cursurile în siguranță, fără să fie expuși pericolului de a se contamina cu virusul COVID-19.

În acest context, Monica Anisie ministrul Educației a anunțat, duminică, noi schimbări în ceea ce privește înscrierile la grădinițe și la clasa 0. Se pare că aceste se vor face online pentru anul 2020-2021. (CITEȘTE ȘI: RĂMÂN ȘCOLILE ÎNCHISE ȘI ÎN SEPTEMBRIE? RĂSPUNSUL DAT DE MINISTRUL EDUCAȚIEI: ”HAIDEȚI SĂ FIM SINCERI…”)

„Ministerul Educației va publica, luni, calendarul pentru înscrierile sau reînscrierile la grădinițe și clasa pregătitoare. Sunt câteva diferențe. Avem o noutate în cazul înscrierilor: se vor face online. La înscrierile la clasa pregătitoare, evaluarea psihosomatică pentru cei care nu îndeplinesc vârsta pentru înscrierea la școală va fi înlocuită de o declarație pe proprie răspundere din partea părinților,” a declarat Monica Anisie, la Digi24. Mai mult, ministrul Educației a mai spus că, luni, la ora 09:00 va face o videoconferință cu inspectorii școlari pentru a pune la punct aceste detalii.”, a declarat Monica Anisie, la Digi 24. (VEZI ȘI: MARIA ANDRIA, DECLARAȚII ȘOCANTE ÎNAINTE SĂ INTRE ÎN SALA DE OPERAȚIE: “FRAȚII MEI AU AVUT…”. CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU ARTISTA CARE SE LUPTĂ CU TEMUTUL CANCER)

Ministrul educației a mai anunțat că luni, la ora 09:00 va face o videoconferință cu inspectorii școlari pentru a pune la punct aceste detalii și pentru a stabili dacă o să mai existe noi modificări.