Ministrul Educației a făcut anunțul! Se vrea testarea non-invazivă a elevilor. Cursurile se reiau din data de 5 mai

Publicat: 26/04/2021 | 13:30

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre situația elevilor. Potrivit spuselor acestuia, cursurile se reiau din data de 5 mai și se intenționează aplicarea testării non-invazive în şcoli.

Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că a solicitat în Comitetul interministerial şi Ministerului Sănătăţii aplicarea testării non-invazive în şcoli. Se pare că această metodă ar trebui să intre în vigoare la revenirea elevilor la cursuri. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE SORIN CÎMPEANU! CÂND AR PUTEA ELEVII SĂ RECUPEREZE CURSURILE)

„În Comitetul Interministerial de joi am făcut această propunere, printr-o adresa scrisă, o solicitare din partea Ministerului Educaţiei, am transpus această idee şi către Ministerul Sănătăţii, solicitare către MS şi sunt convins că se vor apleca cu maximă atenţie în condiţiile în care din ce în ce mai multe state europene apelează la soluţia aceasta a testării non-invazive în şcoli.

Ultimul exemplu este cel al Italiei, care s-a adăugat exemplului Germaniei, Austriei, Franţei în care aceste teste non-invazive sunt utilizate în şcoli. Ele sunt validate ulterior prin teste PCR, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protecţia sanitară în şcoli. Este vorba de testarea elevilor care prezintă simptome specifice în timpul procesului de învăţământ, precum şi a elevilor care au luat la cunoştinţă că sunt contacţi ai unor cazuri confirmate”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Întrebat când s-ar putea introduce astfel de teste în şcoli, Sorin Cîmpeanu a spus:

„Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai, este vorba de toţi elevii, cu excepţia celor din clasele terminale care vor reveni în data de 10 mai. Ideal ar fi ca această problemă să fie rezolvată până la revenirea la şcoală, după vacanţa de după Sărbătorile pascale”.