Ministrul Educației a făcut anunțul cel mai aștept de elevi: „Nu mai putem susţine…”

Publicat: 07/04/2020 | 10:38

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat într-o intervenție la TV, că simulările examenelor naţionale vor fi înlocuite cu testele de antrenament, propuse elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a.

Concret, ministrul susține că exemenele de pregătire pentru Bac și Evaluare nu se vor mai ține. „Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a.

Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare”.

Cum se vor ține testele

Mai mult, Monica Anisie spune că „aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă, dar MEC va pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua”.

„Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”.

Pe scurt, Monica Anisie dă asigurări că examenele naționale din 2020 vor avea loc. În altă ordine de idei, ministrul le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă, „pentru că oricum este vacanţă”.