Ministrul Economiei așteaptă evaluarea: când se vor redeschide mall-urile

Publicat: 02/06/2020 | 07:33

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat când s-ar putea deschide mall-urile, după ce trecerea la starea de alertă a redeschis terasele, plajele, dar și unele magazine. Totul depinde, însă, de o evaluarea a epidemiei de coronavirus, care este acum pe o pantă descendentă.

CITEȘTE ȘI: S-AU REDESCHIS TERASELE! CE S-A ÎNTÂMPLAT NOAPTEA TRECUTĂ ÎN CENTRUL VECHI AL BUCUREȘTIULUI FOTO

Astfel, Popescu a anunțat că se va întâlni cu reprezentanții mall-urilor, când se va discuta despre redeschiderea „magazinelor mari”. Dacă lucrurile merg bine, mall-urile s-ar putea deschide la data de 15 iunie. ”Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă”, a spus ministrul.

„Am o întâlnire la ora 15:00 cu reprezentanții mall-urilor, cu reprezentanții care închiriază aceste spații comerciale. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm, și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele mari. Eu sunt convins că la finalizarea acestor două săptămâni evaluarea va fi pozitivă. Dacă lucrurile merg bine vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarant ministrul Economiei.

Terasele s-au deschis, ce se întâmplă cu mall-urile

România a intrat, începând cu 1 iunie, în a doua etapă de relaxare. Terasele din Centrul Vechi al Capitalei au dat semnalul! Patronii de restaurante au amenajat totul ca la carte, conform regulilor transmise de autorități.

Iată care sunt principalele măsuri de relaxare care au intrat în vigoare de luni, 1 iunie: Vom putea ieşi din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere. Deplasările între localităţi se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei, adică fără declarație pe proprie răspundere, așa cum s-a întâmplat pe perioada izolării și a perioadei immediate, de două săptămâni.

NU RATA: VEȘTI BUNE! MINISTRUL SĂNĂTĂŢII A CONFIRMAT NOI MĂSURI DE RELAXARE DIN 15 IUNIE! „ESTE CEL MAI MIC NUMĂR DE CAZURI NOI ÎN 24 DE ORE DE LA ÎNCEPUTUL PANDEMIEI”

S-au redeschis terasele în aer liber, însă sunt impuse câteva condiții: distanţa minimă de doi metri între mese. Iar la o masa vor putea sta maximum patru persoane.

La terase se va merge pe bază de rezervare. Va fi interzis transferul meniurilor sau al solnițelor de la o masă la alta, precum și consumarea produselor în picioare. Personalul care servește va purta, obligatoriu, măști de protecție și mănuși.