Ministrul Economiei a făcut promisiunea: la ce preţuri vor fi găsite măştile de protecţie, obligatorii după 15 mai

Publicat: 06/05/2020 | 07:15

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a dat asigurări că va face tot ce este posibil pentru ca măştile de protecţie, obligatorrii după 15 mai în spaţiile închise, să aibă un preţ cât mai mic. (CITEŞTE ŞI: MARCEL VELA, DESPRE REDESCHIDEREA BISERICILOR: ”ESTE NEVOIE DE O ANALIZĂ OBIECTIVĂ, FĂRĂ PATIMĂ. ACEST VIRUS NE VA SCHIMBA”)

Din 15 mai purtarea ăștilor de protecție în spaţiile publice închise, inclusiv în magazine, mijloacele de transport în comun sau chiar la serviciu, va fi obligatorie și că măsura va fi valabilă atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România, a declarat săptămâna trecută prim-ministrul Ludovic Orban.

NU RATA: ANUNȚUL FĂCUT DE LUDOVIC ORBAN: ”MALL-URILE, CAFENELELE, BARURILE ȘI RESTAURANTELE RĂMÂN ÎNCHISE ȘI DUPĂ 15 MAI”

„Mă preocupă ca din 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, și cu impunerea obligativității purtării măștii în spațiile închise în România, să se găsească măști de protecție în rețelele de retail sau farmacii, unde pot fi cumpărate foarte ușor si să aibă un preț rezonabil.

VEZI AICI: LUDOVIC ORBAN, NOI INFORMAȚII DESPRE MĂSURILE CARE SE VOR LUA DE PE 15 MAI: ”PENTRU FIECARE RIDICARE DE RESTRICȚII…”

Mă voi bate ca acest preț să fie în jurul valorii de 2 lei – 2.20, 2.50, dar să fie cu 2 în față. Nu mai vreau ca românii să își cumpere cu 4 sau 5 lei, 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locații.

Asta a fost una din problemele importante discutate la întâlnirea de ieri de la Cotroceni. Asigur românii că Ministerul Economiei se va ține de acest obiectiv”, a spus Virgil Popescu.

AFLĂ ȘI: O NOUĂ ORDONANȚA DE URGENȚĂ, ADOPTATĂ DE GUVERNUL ORBAN. CE CATEGORII DE ROMÂNI SUNT VIZAȚI

Potrivit prim-ministrului Ludovic Orban, purtarea măstilor în spațiile închise va fi obligatorie. Spunând că vor avea loc controale și vor fi aplicate sancțiuni: „Cu siguranţă vor fi sancţiuni. Nerespectarea oricărei obligații va fi sancționată”.