Ministrul de Interne, anunț despre înființarea Poliției Animalelor în România

Publicat: 26/06/2020 | 07:20

Ministrul de Interne a făcut un anunț despre înființarea Poliției Animalelor în România. Dezbateri pe această temă au avut loc încă de la începutul acestui an.

Într-un anunț făcut pe o rețea socială, Marcel Vela a anunțat că a început demersurile pentru înființarea Poliției Animalelor.

„Se vorbește mult în ultima perioadă despre Poliția Animalelor. Astăzi aleg să nu vă povestesc despre acest demers, ci să vă spun că #seîntâmplă. Nu vreau să lansez declarații care să pară ca fiind “populare” pentru dumneavoastră, de aceea voi lăsa ca timpul și faptele să vorbească în ceea ce privește o problemă extrem de importantă…poate pentru prima dată în 30 de ani”, a scris ministrul de Interne pe Facebook.

„Astăzi a fost făcut un pas mic, dar important, pentru că îmi doresc din tot sufletul să construim un viitor bun, corect și pentru necuvântătoare. Mulțumesc tuturor organizațiilor și activiștilor pentru protecția animalelor prezenți astăzi la dezbaterea de la minister!”, a mai declarat Vela

Pandemia de coronavirus a amânat dezbaterile

Proiectul de reformă a Ministerului de Interne a debutat în decembrie, în ianuarie au avut loc primele dezbateri pe această temă. Venirea pandemiei a, amânat, însă, alte discuții oficiale pe această temă.

În cadrul reformei din MAI, s-ar putea înființa și un departament pentru poliția animalelor, a dezvăluit Vela.

„Repunem pe tapet o decizie de reformare a MAI la sfârșitul lunii iunie sau în luna iulie. Acest proiect de reformă are o formă largă, putem înființa și un departament al poliției animalelor”, a spus ministrul la Digi24.

Poliția Animalelor a mai existat, însă se afla în subordinea ANSVSA și s-a dovedit, din păcate, a fi ineficientă. În București, există o poliție a animalelor, dar ea nu are competențe pe infracțiuni, ci doar pe contravenții.

Înființarea Poliției Animalelor în cadrul MAI este cerută de ani buni atât de ONG-urile care luptă pentru drepturile animalelor, cât și de numeroși cetățeni din întreaga țară. 

Foto: pixabay.com